Наши проекты:

Про знаменитості

Олексій Миколайович Сахаров: біографія


Олексій Миколайович Сахаров біографія, фото, розповіді - радянський кінорежисер і сценарист, Народний артист РРФСР
-

радянський кінорежисер і сценарист, Народний артист РРФСР

Біографія

Народився 17 квітня 1934 року в селищі Воротинська Калузької області.

У 1959 році закінчив режисерський факультет ВДІКу (майстерня С. Юткевича).

З 1958 - режисер-постановник кіностудії «Мосфільм». У 1979-1986 рр.. - Художній керівник Другого творчого об'єднання кіностудії «Мосфільм».

Помер 25 січня 1999 року в Москві.

Фільмографія

Режисер

  • 1979 - «Смак хліба»
  • 1962 - «Колеги»
  • 1958 - «Легенда про крижаний серце» - спільно з Е. Шенгелая
  • 1995 - «Панночка-селянка»
  • 1959 - «Снігова казка» - спільно з Е. Шенгелая
  • 1972 - «Людина на своєму місці»
  • 1967 - «Морські оповідання »(новела« Скорпіон і вата »)
  • 1987 -« Час літати »
  • 1989 -« Драбина »
  • 1998 -« На велелюдному місці »
  • 1973 - «З веселощами й відвагою»
  • 1961 - «Перевал»
  • 1970 - «Випадок з Полиніним»
  • 1965 - « Чисті ставки »

Сценарист

  • 1967 -« Морські оповідання »- автор сценарію спільно з А. Свєтловим
  • 1961 -« Перевал »- участь в сценарії
  • 1995 -« Панночка-селянка »- автор сценарію спільно з А. Житинським
  • 1962 -« Колеги »- автор сценарію
  • 1979 - «Смак хліба» - автор сценарію спільно з А. Лапшин, Р. Тюріним, В. Черних
  • 1998 - «На велелюдному місці» - автор сценарію спільно з Д. Сухарєвим
  • 1970 - «Випадок з Полиніним» - автор сценарію спільно з К. Симоновим

Нагороди

  • 1995 - Міжнародний кінофестиваль слов'янських і православних народів «Золотий Витязь» ( Великий спец. приз журі Російського Земського руху за кращий ігровий фільм, фільм «Панночка-селянка»)
  • 1995 - Відкритий кінофестиваль «Кіношок» в Анапі (Гран-прі, фільм «Панночка-селянка»)
  • 1995 - Міжнародний кінофестиваль слов'янських і православних народів «Золотий Витязь» (Приз «Золотий Фенікс» Гільдії акторів кіно Росії «За створення унікального акторського ансамблю», фільм «Панночка-селянка»)
  • 1990 - Міжнародний кінофестиваль фантастичних фільмів у Римі (Приз, фільм «Драбина»)
  • 1999 - Золота пушкінська медаль «За внесок у розвиток, збереження і примноження традицій вітчизняної культури»
  • 1995 - Міжнародний кінофестиваль дитячих фільмів в «Артеку» (Приз «За найдобріший фільм», фільм «Панночка-селянка»)
  • 1980 - Державна премія СРСР (фільм «Смак хліба»)
  • 1999 - РКФ «Література і кіно» в Гатчині (Приз глядацьких симпатій, фільм «На велелюдному місці»)
  • 1996 - РКФ «Література і кіно» в Гатчині (Приз глядацьких симпатій, фільм « Панночка-селянка »)

Комментарии

Сайт: Википедия