Наши проекты:

Про знаменитості

Асхат Тазетдіновіч Ашрапов: біографія


Асхат Тазетдіновіч Ашрапов біографія, фото, розповіді - кінорежисер і кінооператор
День народження 15 квітня 1931

кінорежисер і кінооператор

Заслужений діяч мистецтв Казахської СРСР (1979). Брав участь у створенні кіностудії «Башкортостан» (1991). У 1990-х був директором кінофундації Союзу кінемотографістов Казахстану і оргсекретарем цього союзу, директором кіностудій «Едельвейс» та «Альянс».

У 1955 закінчив кінооператорскій факультет ВДІКу (майстерня Е. К. Тисі та А. В. Гальперіна). З 1955 працював на студії «Казахфільм».

УДОСТОЄНІ Державної премії Казахського СРСР «Розповідь про матір» (1967), «Киз-Жибек», «Кінець Отамана» (1970).

Нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора і медалями.

Дружина - Лола Абдукарімова, актриса кіно, у них народилась дочка та син. Тимур Ашрапов став кліпмейкером.

Фільмографія

Режисер

  • 1976 Зустрічі на Медео
  • 1973 Там, де гори білі .. .
  • 1990 Вовча зграя

Оператор

  • 1973 Там, де гори білі ...
  • 1955 Мати і син
  • 1963 Розповідь про матір (приз кінофестивалю в у Карлових Варах і Джакарті (1967))
  • 1978 Кров і піт
  • 1979 Срібний ріг Ала- Тау
  • 1967 За нами Москва
  • 1970 Кінець отамана
  • 1980 Ми - дорослі
  • 1967 Чинара на скелі
  • 1976 Зустрічі на Медео
  • 1984 Бійся, ворог, дев'ятого сина (приз кінофестивалю в Сан-Себастьяні (1990)
  • 1975 Бережи свою зірку | Гауhар тас
  • 1986 Турксиб
  • 1971 Киз-Жибек

Комментарии

Сайт: Википедия