Наши проекты:

Про знаменитості

Мішель Пікколі: біографія


Мішель Пікколі біографія, фото, розповіді - французький актор театру і кіно, сценарист і кінорежисер
-

французький актор театру і кіно, сценарист і кінорежисер

Біографія

Народився 27 грудня 1925 р. в Парижі у Франції в сім'ї музикантів, вихідців з Італії. Закінчив школу драматичного мистецтва і вже в 1945 р. зіграв свою першу роль в кіно (у фільмі Крістіана-Жака «Колдовство» (Sortileges)). Прославився після фільму Жана Люка Годара «Презирство». Знявся в більш ніж 100 фільмах.

Нагороди

  • Канни-1980 - кращий актор («Стрибок у пустку»)
  • Сезар-1991 - кращий актор («Мілу в травні»)
  • Венеція-1997 Filmcritica «Bastone Bianco» Award - кращий фільм («Alors voila»)
  • Сезар-1982 - кращий актор («Дивна річ »)
  • European Film Award-2001 - кращий актор (« Я здав будинок »)
  • Берлін-1982 Срібний ведмідь - кращий актор (« Дивна річ »; з С. Скарсгард в «простодушно вбивці»)
  • Сезар-1992 - кращий актор («Прекрасна спорщіца»)
  • Сезар-1985 - кращий актор («La Diagonale du fou»)

Ролі в театрі


Фільмографія

  • 1973 - Криваве весілля /Les noces rouges-П'єр Маурі
  • 1996 - Нерозумний Бомарше /Beaumarchais, l'insolent
  • 1955 - Французький канкан /French Cancan
  • 1987 - Любовний недуга /Maladie d'amour
  • 1955 - Великі маневри /Les Grandes Man?uvres
  • 1971 - Макс і бляхарі /Max et les ferrailleurs
  • 1958 - Недільні друзі /Les Copains du dimanche
  • 1999 - Нічого про Робера /Rien sur Robert
  • 1965 - Вбивця у спальному вагоні /Compartiment Tueurs
  • 1969 - Топаз /Topaz
  • 2000 - Актори /Les acteurs
  • 1962 - Стукач /Le Doulos
  • 1963 - Презирство /Le M?pris
  • 1974 - Венсан, Франсуа, Поль та інші /Vincent, Francois, Paul et les autres
  • 1976 - Ф ... як Фербенкс /F ... Comme Fairbanks
  • 1981 - Дивна річ /Une ?trange affaire
  • 1971 - Жахлива декада /La decade prodigieuse
  • 1982 - Новий світ /Il Mondo Nuovo
  • 2008 - На війні /De la guerre
  • 1982 - Кімната в місті /Une chambre en ville
  • 1992 - Вечеря /Le Souper
  • 1990 - Мілу в травні /Milou en mai-Мілу Вьюзак
  • 1967 - Дівчата з Рошфора /Les demoiselles de Rochefort
  • 2003 - Той день /Ce jour-l?
  • 2003 - Маленька Лілі /La Petite Lili
  • 1967 - Денна красуня /Belle de Jour
  • 1995 - Сто і одна ніч Симона Синема /Les cent et une nuits de Simon Cin?ma
  • 2006 - Сади восени /Jardins en automne
  • 1974 - Привид свободи /Le fant?me de la libert?
  • 1997 - Історія злочину /G?n?alogies d'un crime
  • 1970 - Дрібниці життя /Les choses de la vie
  • 1982 - Шпигун, встань /Espion, l?ve-toi
  • 1959 - Звір у засідці /La B?te ? l'aff?t
  • 1999 - Найщасливіший місце на Землі /Le plus beau pays du monde
  • 1973 - Велика жратва /La Grande Bouffe
  • 1976 - Остання жінка / італ. L 'Ultima Donna фр.La Derni?re femme '
  • 1992 - Бал нездар /Le Bal des casse-pieds
  • 1977 - Цей смутний об'єкт бажання /Cet obscsur object du desir
  • 1963 - Донощик
  • 1956 - Смерть у цьому саду /La mort en ce jardin
  • 1983 - Ціна ризику /Le Prix du danger
  • 1954 - Долі /Destin?es
  • 1964 - Шанс і любов /La Chance et l'Amour
  • 1968 - Бенжамен, або Щоденник незайманого /Benjamin
  • 1951 - Адреса невідомий /Sans laisser d 'adresse
  • 1964 - Щоденник покоївки /Le journal d'une femme de chambre
  • 1955 - Погані зустрічі /Les Mauvaises rencontres
  • 1969 - Чумацький шлях /La Voie lact?e
  • 1985 - Піти, повернутися /Partir Revenir
  • 1971 - Аудієнція /L 'udienza
  • 1993 - Психи на волі /La Cavale des fous
  • 1977 - Викривач /L'Impr?cateur
  • 1969 - Діллінджер мертвий /Dillinger ? morto
  • 1982 - Пристрасть /Passion
  • 1991 - Чарівна пустуха /La belle noiseuse
  • 1977 - Зіпсовані діти /Des enfants gates
  • 1974 - Не чіпай білу жінку /Touche pas a la femme blanche
  • 1961 - Побачення /Le Rendez-vous
  • 1980 - Атлантік-Сіті /Atlantic City
  • 1972 - Скромна чарівність буржуазії /Le charme discret de la bourgeoisie
  • 1962 - Сходи подружнього життя /Climats
  • 1962 - День і годину
  • 1979 - Сум'яття почуттів /La confusion des sentiments

Комментарии

Сайт: Википедия