Наши проекты:

Про знаменитості

Мішель Одіар: біографія


Мішель Одіар біографія, фото, розповіді - справжнє ім'я П'єр Мішель Одіар

справжнє ім'я П'єр Мішель Одіар

Сім

Батько сценариста і кінорежисера Жака Одіара (нар. 1952).

Визнання

Ім'ям Мішеля Одіара в 1994 названо площу в XIV окрузі Парижа , де він народився. А в 1992 році співак Мішель Сарду випустив пісню «Le Cin?ma D 'Audiard», присвячену видатному сценаристові.

Вибрана фільмографія

Сценарист і автор діалогів

  • 1982 - Шпигун, встань /Espion, l?ve-toi
  • 1978 - Ніжний поліцейський /Tendre Poulet
  • 1959 - Вулиця Прері /Rue des prairies
  • 1961 - Король фальшивомонетників /Le Cave se rebiffe
  • 1957 - Три дні життя /Trois Jours ? vivre
  • 1957 - Мегре розставляє мережі /Maigret tend un piege
  • 1952 - Довгі зуби /Les Dents longues
  • 1960 - Барон де Л 'Еклюз /Le Baron de l ' ?cluse
  • 1981 - Професіонал /le Professionnel
  • 1959 - Мегре і справа Сен-Фіакр /Maigret et l'affaire Saint-Fiacre
  • 1980 - Вкрали стегно Юпітера /On a vol? la cuisse de Jupiter
  • 1961 - Знамениті любовні історії /Les Amours c?l?bres
  • 1954 - Квітнева рибка /Poisson d'avril
  • 1983 - Людина за гранню (Поза законом) /le Marginal
  • 1968 - Маленька благодійник /La Petite Vertu
  • 1959 - Вулиця Монмартр, 125 /125, rue Montmartre
  • 1962 - Диявол і десять заповідей /Le Diable Et Les Dix Commandements
  • 1974 - О'кей патрон /OK patron
  • 1953 - Ворог суспільства № 1 /L 'ennemi de public No 1
  • 1969 - Під знаком бика /Sous le signe du taureau
  • 1981 - Чи розумно це? /Est-ce bien raisonnable?
  • 1965 - Зіграти в ящик /L 'Arme ? gauche
  • 1967 - Ідіот в Парижі /Un idiot ? Paris
  • 1956 - Короткий розум /Courte T?te
  • 1956 - До останнього /Jusqu 'au dernier
  • 1983 - Облава /Canicule
  • 1985 - Вмирають тільки двічі /On ne meurt que deux fois
  • 1977 - Чудовисько /l'Animal
  • 1980 - Підступ /L 'Entourloupe
  • 1951 - Моя дружина чудова /Ma femme est formidable
  • 1951 - Дорога Кароліна /Caroline ch?rie
  • 1964 - Миша серед чоловіків /Un dr?le de ca?d
  • 1959 - Звір у засідці /La B?te ? l 'aff?t
  • 1959 - Бабетта йде на війну /Babette s'en va-t-en guerre
  • 1975 - Невиправний /L 'Incorrigible
  • 1964 - Полювання на чоловіка /La Chasse ? l'homme
  • 1954 - Набережна блондинок /Quai des blondes
  • 1980 - Орел або решка /Pile ou face
  • 1966 - Не будемо сваритися /Ne nous f?chons pas
  • 1959 - Чому ви так пізно повертаєтеся додому? /Pourquoi viens-tu si tard?
  • 1977 - Смерть негідника /Mort d 'un pourri
  • 1955 - Чорна серія /S?rie noire
  • 1976 - Суперплут /Le Grand Escogriffe
  • 1953 - Три мушкетери /Les Trois Mousquetaires
  • 1955 - Бензоколонка /Gas-oil
  • 1965 - Перетворення мокриць /La M?tamorphose des cloportes
  • 1979 - Кавалер /Le Cavaleur
  • 1961 - Президент /Le Pr?sident
  • 1957 - Включено червоний колір /Le rouge est mis
  • 1959 - Очі кохання /Les Yeux de l 'amour
  • 1951 - Історія кохання /Une histoire d 'amour
  • 1962 - Джентльмен з Епсома /Le Gentleman d'Epsom
  • 1965 - гульвіси /Les Bons vivants
  • 1958 - Знедолені /Les Mis?rables
  • 1984 - Авантюристи /les Morfalous
  • 1959 - Архімед-бурлака /Archim?de le clochard
  • 1951 - Гару-гуру, що проходить крізь стіни /Le Passe-muraille
  • 1954 - Долі /Destin?es
  • 1960 - Француженка і любов /La Fran?aise et l 'Amour
  • 1960 - Стара гвардія /Les Vieux de la vieille
  • 1959 - Бабетта йде на війну
  • 1959 - Звір випущений /Le fauve est l?ch?
  • 1963 - Ланцюгова реакція /Carambolages
  • 1976 - Труп мого ворога /le Corps de mon ennemi
  • 1958 - Сильні світу цього /Les Grandes Familles
  • 1960 - Таксі в Тобрук /Un taxi pour Tobrouk
  • 1950 - Поставтеся з недовірою до блондинок /M?fiez-vous des blondes
  • 1968 - Паша /La Pasha
  • 1956 - Кров в голову /Le Sang ? la t?te
  • 1952 - Вона і я /Elle et moi
  • 1961 - Леви на волі /Les lions sont l?ch?s
  • 1964 - Прекрасним літнім ранком /Par un beau matin d '?t?
  • 1949 - Місія в Танжері /Mission ? Tanger
  • 1980 - Гра в чотири руки /le Guignolo
  • 1982 - Смертельна облава /Mortelle randonnee
  • 1967 - Велика сарана /La grande sauterelle
  • 1979 - Хто є хто /Flic ou voyou
  • 1964 - Барбузи - секретні агенти /Les Barbouzes
  • 1957 - Поворот дверної ручки /Retour de manivelle
  • 1964 - Сто тисяч доларів на сонце /Cent mille dollars au soleil
  • 1962 - Човен Еміля /Le Bateau d '?mile
  • 1965 - Коли пролітають фазани /Quand passent les faisans
  • 1966 - Поганий час для мух /Sale temps pour les mouches
  • 1966 - Ніжний пройдисвіт /Tendre voyou
  • 1952 - Чудовий створення /Adorables Cr?atures
  • 1963 - Гра в ящик /Des pissenlits par la racine
  • 1985 - Клітка для диваків 3 /La Cage aux folles 3
  • 1962 - Мавпа взимку /Un singe en hiver
  • 1963 - Мелодія з підвалу /M?lodie en sous-sol
  • 1968 - Квітка щавлю /Fleur d 'oseille
  • 1963 - Дядечка-Гангстери /Les Tontons flingueurs
  • 1962 - Подорож в Біарріц /Le Voyage ? Biarritz
  • 1981 - Під попереднім слідством /Garde ? vue

Комментарии

Сайт: Википедия