Наши проекты:

Про знаменитості

Теодор: біографія


Теодор біографія, фото, розповіді - Ентоні Ньюджент
День народження 13 грудня 1948

Ентоні Ньюджент

Біографія

Захопившись рок-н-ролом, вже з семи років Тед почав грати на гітарі. З 1960 року він виступав з аматорськими групами The Royal High Boys та The Lourdes, поки його родина 1964 року не переїхала до Чикаго. Там 1966 Ньюджент зібрав групу The Amboy Dukes, яка, починаючи як типова гаражна рок-група, з часом перетворився на важливий місцевий хард-роковий колектив.

У 1967-1973 роках група з різним складами записав чотири альбоми , після чого змінила назву на Ted Nugent & The Amboy Dukes. З цією назвою група підписала контракт з «Discreet», що належала Френк Заппа, де записала два чергові альбоми: «Call Of The Wild» і «Tooth, Fang & Claw», які однак не користувалися великим успіхом.

У 1975 році гітарист розпустив групу і уклавши контракт з «Epic» почав сольну кар'єру. За допомогою Дерека Сент Холмз (Derek St.Holmes) - гітара, Роба гранджу (Rob Grange) бас Кліффа Дейвіса (Cliff Davies) - ударні, Ньюджент записавши в 1976 лонгплея «Ted Nugent», який потрапив в американський Тор 30 і швидко став « золотий »платівкою. Черговий альбом «Free For All», у записі якого взяв участь Meat Loaf, знову пропонував енергійний рок, відомий з попередніх робіт музиканта. Лонгплей купили більше мільйона чоловік, і він став першим у кар'єрі Ньюджент «платиновим» диском. Подібне сталося і з вийшов в 1977 році альбомом «Cat Scratch Fever», причому заголовна балада з нього став кращим хіт-синглом артиста.

Однак у першу чергу Ньюджент дивував усіх своїми концертними виступами. На сцені він створював імідж «дикуна». Артист з'являвся на сцені в пов'язці на стегнах, розмахуючи луком і стрілами, за допомогою яких, як він стверджував, здобував їжу родині. Агресію виступів Ньюджент добре передавав 1978 подвійний концертний альбом «Dooble Live Gonzo», до якого увійшли найбільш характерні твори музиканта. Під час записаного та виданого наприкінці того ж року лонгплея «Weekend Warriors" - четвертої, але останньої «платинової» платівки - Сент Холмз, гранджу змінили Чарлі Хан (Charlie Huhn) - гітара і Джон Сотер (John Sauter) - бас. Цим складом було записано альбом «State Of Shock», який ледве досяг «золотого» статусу, проте в Європі він продавався краще. Подібне трапилося і з альбомом 1980 року «Scream Dream».

У 1981 році Ньюджент вирушив у світове турне з новими музикантами: Майком Гарднером (Mike Gardner) - бас; Марком Герхардт (Mark Gerhardt) - ударні; Керт (Kurt) - гітара; Ріком (Rick) - гітара і Берном Вейгонером (Verne Wagoner) гітара, що складали групу DCHawks.

У наступному році Ньюджент уклав новий контракт, на цей раз з фірмою «Atlantic Records» і знову змінив акомпануючий гурт, в якому з'явився Дерек Сент Холмз, а також Дейв Кісвіні (Dave Kiswiney) - ударні та екс-Vanilla Fudge і The Cactus - Кармін Еппіс - ударні. Однак далі у своїй творчості Ньюджент не хотів, або ж не міг змінити формулу, яка добре слугувала йому в 1970-х роках. У чергові три сольних платівки було привнесено трохи нового, а сам артист залишався популярним в основному завдяки виступам на телебаченні і різних урочистостях.

У 1989 році Ньюджент об'єднав свої зусилля разом з колишнім вокалістом і гітаристом Styx Томмі Шоу (Tommy Shaw), екс-Night Ranger Джеком Блейдсом (Jack Blades) - бас а також Майклом Картеллоном (Michael Cartellone) - ударні, створивши супергрупу Damn Yankees, що отримав великий комерційний успіх.

У 1991 році гітарист разом з дружиною створив журнал для мисливців «Ted Nugent World Bowhunters Magazine», а також магазин для рибалок і мисливців. Крім цього Ньюджент написав книгу «Blood Trails», в якій гостро полемізував з активістами та організаціями, які стояли на захисті тварин.

У 1995 році артист повернувся на музичний ринок з альбомом «Spirit Of The Wild».

21 квітня 2010 Ньюджент оголосив про новий турне «Trample the weak, hurdle the dead».

Дискографія

Amboy Dukes

  • Call of the Wild(1973)
  • The Amboy Dukes(1967)
  • Journey to the Center of the Mind(1968)
  • Survival of the Fittest(1970) in Detroit 31.07. +01.08.
  • Migration(1969)
  • Marriage on the Rocks(1970, під назвою «Ted Nugent & The Amboy Dukes»)
  • Tooth, Fang & Claw(1975)

Damn Yankees

  • Damn Yankees(1990)
  • Don't Tread(1992)

Сольні альбоми

  • Little Miss Dangerous(1986)
  • State of Shock(1979)
  • Full Bluntal Nugity(Live, 2001)
  • Double Live Gonzo(Live, 1978)
  • Free-for-All(1976)
  • Spirit of the Wild(1995)
  • Cat Scratch Fever(1977)
  • Scream Dream(1980)
  • Intensities in 10 Cities(Live, 1981)
  • If You Can 't Lick ' Em .... Lick 'Em(1988)
  • Penetrator(1984)
  • Ted Nugent(1975)
  • Craveman (2002)
  • Sweden Rocks (Live, 2006)
  • Nugent(1982)
  • Love Grenade (2007)
  • Live at Hammersmith '79(1997)
  • Weekend Warriors(1978)

Збірники

  • Hunt Music (2003)
  • Great White Buffalo - Guitar Heroes Vol. 2(1967-1997)
  • The Ultimate Ted Nugent (2002)

Комментарии

Сайт: Википедия