Наши проекты:

Про знаменитості

Володимир Мсрян: біографія


Володимир Мсрян біографія, фото, розповіді - радянський і вірменський актор театру і кіно, народний артист Вірменської РСР
12 березня 1938 - 24 серпня 2010

радянський і вірменський актор театру і кіно, народний артист Вірменської РСР

Біографія

Володимир Мсрян народився в Орджонікідзе (нині Владикавказ) в акторській сім'ї. У 1958-1962 роках навчався в Єреванському художньо-театральному інституті (майстерня Армена Гулакяна).

Після закінчення інституту в 1963-1964 роках працював у Театрі юного глядача, в 1964-1966 - в Єреванському російською драматичному театрі імені Станіславського. З 1966 - в Єреванському драматичному театрі.

Серед його найкращих театральних ролей Кларенс і Гамлет (Шекспір, «Річард III» і «Гамлет»), Олексій (за романом Достоєвського «Гравець»), Герострат (Г. Горін, «Забути Герострата!"), Мігрідат Понтійський (П. Зейтунцян, «Поклик богів»), Войницький (А. Чехов, «Дядя Ваня») та інші. Герострата він зіграв також і в кіно.

З початку 1970-х років знявся в більш ніж двадцяти кінофільмах. Найбільшу славу Володимиру Мсряну принесла головна роль у фільмі Леоніда Менакера «Нікколо Паганіні» (1982), знятому за мотивами книги Анатолія Виноградова.

Восени 2010 року Володимир Мсрян планував почати зніматися в головній ролі у спільному вірмено-російсько- французькому художньому фільмі «Антон Чехов», проекті, який він готував з режисером Арменом Ронова протягом півтора років.

Володимир Мсрян страждав на рак крові. 24 серпня 2010 на 73-му році життя він помер. Похований в Єреванському міському пантеоні.

Сім

Марія Володимирівна Мсрян (р. 1965) - дочка, актриса Єреванського російського драматичного театру ім. Станіславського, заслужена артистка Вірменії.

Фільмографія

  • 1993 - Старі боги
  • 1988 - Таємниця золотого брегета
  • 1988 - Смерч (Таджикфільм)
  • 1975 - Рудий літак
  • 1978 - Фортеця -Едуард Дорел
  • 1972 - Повернення -Айк
  • 1996 - Імперія піратів (Ялтинська студія)
  • 2002 - Герострат
  • 1991 - Мертві без поховання, чи Полювання на пацюків (Одеська студія)
  • 1999 - Іди з миром (короткометражний)
  • 1984 - Вершник, якого чекають
  • 2000 - Пьерлекін («Легше повітря»)
  • 2001 - Божевільний ангел («Божевільний ангел»)
  • 1984 - Вантаж без маркування
  • 1993 - Дика любов
  • 2001 - Курортний роман (серіал)
  • 1987 - На дні
  • 1982 - Нікколо Паганіні -Нікколо Паганіні
  • 1992 - Білі одягу (Білорусьфільм) -Генерал Ассікрітов
  • 1990 - Вітер забуття
  • 1985 - Яблуневий сад
  • 2001 - Симфонія мовчання («Симфонія тиші»)
  • 1974 - Односельці -Вазген
  • 1986 - Шлях до себе (3 серії)
  • 1987 - Поразка (4 серії) -Гатенян
  • 1991 - Глас волаючий («Голос у пустелі»)
  • 1977 - Голова ревкому (за мотивами однойменної повісті Стефана Зорьяна) -Сурен Асланян

Комментарии

Сайт: Википедия