Наши проекты:

Про знаменитості

Василь Вадимович Мас: біографія


Василь Вадимович Мас біографія, фото, розповіді - художник-постановник, дизайнер інтер'єру

художник-постановник, дизайнер інтер'єру

Біографія

Народився 22 вересня 1950, в Ризі, у кінематографічній родині. Батько, Вадим Мас - оператор і режисер документальних і художніх фільмів. Мати, Ірина Мас - кінодокументаліст. Обидва брати, Михайло і Дмитро, починали творчий шлях на Ризькій кіностудії, помічниками у Герца Франка та Юріса Поднієкса.

Закінчив Ризьку художню школу ім. Я. Розенталя (1968), художній факультет ВДІКу (1975, майстерня М. Богданова). Працював асистентом художника на кіностудії Мосфільм (1973-1976).

На Ризькій кіностудії з 1976, художник-постановник з 1977. Перші роботи робив у режисера Яніса стрейч, що стало доброю школою для подальшої творчої діяльності.

У 1992 році режисер-постановник на студії Декра, знімає містичний трилер «Павук» (за сценарієм Володимира Кайякса).

Після обвального падіння кіновиробництва йде декоратором на оформлення великих об'єктів: ресторани, центри розваг і відпочинку. Працює в Латвії і Росії.

Одружений з художницею Галині Мас.

Фільмографія

  • 1979 - Незавершений вечеря -художник-постановник
  • 1989 - Дні людини -художник-постановник
  • 1981 - Лімузин кольору білої ночі -художник-постановник
  • 1987 - Збіг обставин -художник-постановник
  • 1987 - Фотографія з жінкою і диким кабаном -художник-постановник
  • 1982 - Забуті речі -художник-постановник
  • 1983 - Погода на серпень -художник-постановник
  • 1981 - Пам'ятати або забути -художник-постановник
  • 1991 - Депресія -художник-постановник
  • 1987 - Коронний номер -художник-постановник
  • 1990 - Райський сад Єви -художник-постановник
  • 1992 - Павук -режисер
  • 1985 - Подвійний капкан -художник-постановник

Комментарии

Сайт: Википедия