Наши проекты:

Про знаменитості

Робер Ламуре: біографія


Робер Ламуре біографія, фото, розповіді - французький актор, режисер, естрадний співак і сценарист
День народження 04 січня 1920

французький актор, режисер, естрадний співак і сценарист

Біографія

Робер Ламурепочинав свою кар'єру в шинку, де він показував власні пісні, скетчі і розповідав кумедні монологи. Він був одним з попередників того, що сьогодні називають Stand-up соmedy задовго до теперішніх коміків, хвалився тим, що саме вони ввели цей сценічний стиль у Франції.

Робер Ламуре згодом торкнеться всіх граней вистави: мюзик-хол , диск, радіо, театр ...

Він автор бульварних п'єс, отримав (фр.Un grand prix du disque) перш ніж його зацікавило кіно.

У 1950 він мав великі успіхи у бульварному театрі, де грав спокусливих і смішних персонажів. Характерний персонаж Ламуре - роль Робера Ланглуа, головного героя у фільмах «Тато, мама, служниця і я», «Тато, мама, моя дружина і я». Величезний успіх цих комедій в подальшому став наслідком його вистави в театрі «Тато, мама, служниця і ... ви ».

У 1960 році він починає сам знімати фільми:« Чарівний »,« А ось і брюнетка! »за п'єсами, автором яких є він сам. Ці фільми мали успіх у публіки, але були забраковані критикою.

Після довгої перерви Робер повертається з серією військових водевілів про «сьому роту», де він виступив як актора, режисера і сценариста.

Наступною роллю актора стала участь у фільмі «Поганий учень».

Але, як говорив Ламуре, кіно він віддає перевагу театр, якому він присвятив значну частину своєї кар'єри.

Він також відомий як автор і виконавець естрадних пісень. Випустив кілька альбомів.

Вибрана фільмографія

Режисер

  • 1975 - Ми знайшли сьому роту /On a retrouv? la septi?me compagnie
  • 1960 - А ось і брюнетка! /La Brune que voil? (телеспектакль)
  • 1974 - Неможливо ... не французьке слово /Impossible ... pas fran?ais
  • 1973 - Куди ж поділася сьома рота? /Mais o? est donc pass?e la septi?me compagnie
  • 1975 - Операція "Леді Марлен" / "Op?ration Lady Marl?ne"
  • 1960 - Чарівний /Ravissante
  • 1977 - Сьома рота при світлі місяця /La Septi?me Compagnie au clair de lune

Актор

  • 1958 - Життя удвох /La Vie ? deux
  • 1954 - Службові сходи /Escalier de service
  • 1956 - Зустріч у Парижі /Rencontre ? Paris
  • 1955 - Якби нам розповіли про Париж /Si Paris nous etait conte-Лотюд
  • 1991 - День королів /Le Jour des rois
  • 1974 - Неможливо ... не французьке слово /Impossible ... pas fran?ais
  • 1960 - Француженка і любов /La Fran?aise et l 'Amour
  • 1977 - Поганий учень /L 'Apprenti salaud
  • 1959 - Підписано: Арсен Люпен /Sign? Ars?ne Lupin
  • 1956 - Папа, мама, моя дружина і я /Papa, Maman, ma femme et moi
  • 1957 - Пригоди Арсена Люпена /Les Aventures d 'Ars?ne Lupin
  • 1954 - Тато, мама, служниця і я /Papa, maman, la bonne et moi ...
  • 1960 - Чарівний /Ravissante
  • 1975 - Ми знайшли сьому роту /On a retrouv? la septi?me compagnie
  • 1975 - Операція "Леді Марлен" /Op?ration Lady Marl?ne
  • 1973 - Куди ж поділася сьома рота? /Mais o? est donc pass?e la septi?me compagnie
  • 1960 - А ось і брюнетка! /La Brune que voil? (телеспектакль)

Автор

  • La Soupi?re
  • А ось і брюнетка ! /La Brune que voil?
  • Si je peux me permettre
  • Ad?la?de 90
  • Le charlatan
  • L 'Amour foot
  • Le Tombeur
  • Fr?d?ric
  • Un rossignol chantait
  • La Taupe
  • Diable d 'homme
  • ?chec et meurtre

Комментарии

Сайт: Википедия