Наши проекты:

Про знаменитості

Джеймі Лі Кертіс: біографія


Джеймі Лі Кертіс біографія, фото, розповіді - американська актриса, автор книг для дітей
День народження 22 листопада 1958

американська актриса, автор книг для дітей

Біографія

Джеймі Лі Кертіс народилася 22 листопада 1958 року в Лос-Анджелесі в акторській родині.

Дебютом в кіно для Джеймі Лі Кертіс став фільм жахів «Хелловін», який мав величезний успіх і до цих пір вважається одним з кращих у своєму жанрі. Було знято безліч продовжень «Хеллоуїна», в деяких з них також зіграла Кертіс, проте жодному з них не вдалося повторити успіх оригінального фільму. Кертіс продовжувала зніматися у фільмах подібного жанру, за що заслужила титул «королева крику».

Надалі Кертіс розкрилася як видатна комедійна актриса. Одним з найбільш вдалих фільмів у її кар'єрі стала комедія «Рибка на ім'я Ванда», в якій вона зіграла чарівну аферистку. У 1994 році вона отримала "Золотий глобус" за роль у комедійному бойовику «Правдива брехня».

Джеймі Лі Кертіс крім акторської роботи також пише дитячі книги спільно з ілюстратором Лаурою Корнелл (англ.Laura Cornell).

Приватне життя

Джеймі Лі Кертіс одружена з актором Крістофер Гест, англійським лордом і 5-м бароном Хейден-Гесте. Вони виховують двох прийомних дітей. Кертіс доводиться хрещеною матір'ю акторові Джейку Джілленхалом.

Фільмографія

  • 1998 - Хеллоуїн: 20 років потому /Halloween H20: 20 Years Later
  • 1980 - Шкільний бал /Prom Night
  • 1994 - Правдива брехня /True Lies
  • 1992 - Вічно молодий /Forever Young
  • 1990 - Блакитна сталь /Blue Steel
  • 1985 - Милість Господня і Чак /Amazing Grace and Chuck
  • 1980 - Туман /The Fog
  • 1986 - На схилі років /As Summers Die
  • 2010 - Знову ти
  • 1994 - Мати своїх дітей /Mother's Boys
  • 1994 - Моя дочка 2 /My Girl 2
  • 1991 - Логіка району Квінс /Queens Logic
  • 1983 - Помінятися місцями /Trading Places
  • 2003 - Чумова п'ятниця /Freaky Friday
  • 1999 - Вірус /Virus
  • 1985 - Ідеально /Perfect
  • 1984 - Любовні листи /Love Letters
  • 2000 - Утопія Мону! /Drowning Mona
  • 1981 - Ігри на дорогах /Roadgames
  • 1978 - Хеллоуїн /Halloween
  • 1995 - Хроніки з життя Хайді /The Heidi Chronicles
  • 1984 - Грандвью, США /Grandview, USA
  • 1981 - Хелловін 2 /Halloween II
  • 2005 - Я і мій малюк /The Kid & I
  • 2008 - Крихітка з Беверлі Хіллз /Beverly Hills Chihuahua
  • 1991 - Моя дочка /My Girl
  • 2004 - Різдво з Кренкамі /Christmas with the Kranks
  • 1988 - Домінік та Юджин /Dominick and Eugene
  • 1980 - Поїзд терору /Terror Train
  • 1996 - Домашній арешт /House Arrest
  • 1997 - Люті створення /Fierce Creatures
  • 1988 - Рибка по імені Ванда /A Fish Called Wanda
  • 2001 - Кравець з Панами /The Tailor of Panama
  • 1977 - Коломбо /Columbo(телесеріал, серія № 40 високоінтелектуальне вбивство /The Bye-Bye Sky-High IQ Murder Case)
  • 2002 - Хелловін: Воскресіння /Halloween: Resurrection

Комментарии

Сайт: Википедия