Наши проекты:

Про знаменитості

Брюс Кемпбелл: біографія


Брюс Кемпбелл біографія, фото, розповіді - американський актор, продюсер і режисер, найбільше відомий як виконавець ролі Еша Вільямса у фільмі Сема Реймі «Зловісні мерці» і його продовженнях
День народження 22 червня 1958

американський актор, продюсер і режисер, найбільше відомий як виконавець ролі Еша Вільямса у фільмі Сема Реймі «Зловісні мерці» і його продовженнях

Біографія

Народився в 22 червня 1958 року в Ройал Оак, штат Мічиган, США. У школі познайомився з Семом Раймі. Починав свою кар'єру в студентських фільмах. Також виступав з батьком в аматорських виставах. У 1978 році Кемпбелл знявся в ролі самого себе в короткометражному фільмі Реймі «У лісах», сюжетна лінія якого, а також багато прийомів в подальшому були використані в циклі про «Зловісних мерців», де його вже звали Еш Вільямс. Перший успіх до актора прийшов у 1981 році, коли Кемпбелл знявся в ролі Еша Вільямса у фільмі жахів Реймі «Зловісні мерці». Кемпбелл не тільки зіграв головну роль, але і взяв активну участь в створенні всього фільму, в результаті чого був зазначений як один з продюсерів фільму. Згодом вийшли ще два фільми з цього циклу, «Зловісні мерці 2» та «Армія пітьми». Реймі давав Кемпбеллу ролі і в інших фільмах, включаючи камео у всіх трьох частинах фільмів про Людину-павука.

Кемпбелл також знімався у ряді телесеріалів. У серіалах «Дивовижні мандри Геракла» і «Зена - королева воїнів» він довгий час грав роль Автолик. В епізоді з шостого сезону серіалу «Секретні матеріали» «Мова ніжності» Кемпбелл зіграв роль демона.

Участь в озвучуванні комп'ютерних ігор включає в себе голос головного героя Джейка Логана у грі «Tachyon: The Fringe» і кілька ігор , поставлених за мотивами «Зловісних мерців» та «Людини-павука», а також «Cold Blooded», так і не реалізований проект від студії 7th Level, Inc., в 1997 році покинула ринок відеоігор.

На даний момент знімається в американському шпигунському телесеріалі «Burn Notice» в ролі колишнього оперативника Сема Екса, присвятив решту життя спиртного і жінкам.

Цікаві факти

  • Улюблений фільм Кемпбелла - «Міст через річку Квай »(1957).
  • У 2006 р. був створений сайт з фактами про Брюса Кемпбеллі за аналогією з знаменитими« Фактами про Чака Норріса ».
  • У першій, другій і у третій частинах фільму про Людину-павука епізодичні ролі грає Брюс Кемпбелл. У першій частині він грає провідного бою без правил, у другій частині адміністратора в театрі, а в третій частині метрдотеля французького ресторану. Своєрідне «пасхальне яйце» від Брюса Кемпбелла і Сема Реймі.

Нагороди

2002 - кращий актор - «Бабба Хо-Теп» (US Comedy Arts Festival)

Фільмографія

  • 1982 - Зловісні мерці
  • 1987 - Зловісні мерці 2
  • 1988 - Маніяк-поліцейський 2
  • 1994 - Підручний Хадсакера
  • 1993 - Пригоди Бріско Каунті-молодшого
  • 2007 - Мене звуть Брюс
  • 1992 - Едді Преслі
  • 2005 - Людина з кричущим мозком
  • 1988 - Пастка на місяці
  • 2002 - Шахраї
  • 2006 - Темний ліс
  • 1991 - Темні душі: Історія кохання
  • 1996-1999 - Зена - королева воїнів
  • 2002 - Вторгнення на Землю
  • 2001 - Маджестик
  • 1992 - Музей воскових фігур 2
  • 2005 - Вищий пілотаж
  • 1999 - Від заходу до світанку 2: Криваві гроші Техасу
  • 1990 - Маніяк-поліцейський
  • 1997 - Флот Макхейла
  • 2005 - Інопланетний апокаліпсис
  • 1992 - Помутніння розуму
  • 1996 - Втеча з Лос-Анджелеса
  • 1993 - Армія пітьми (Зловісні мерці 3)
  • 1990 - Людина темряви
  • 2002 - Бабба Хо-Теп

Комментарии

Сайт: Википедия