Наши проекты:

Про знаменитості

Олександр Коршунов: біографія


Олександр Коршунов біографія, фото, розповіді - радянський і російський актор театру і кіно, режисер, заслужений артист РРФСР
День народження 11 лютого 1954

радянський і російський актор театру і кіно, режисер, заслужений артист РРФСР

Біографія

Олександр Коршунов народився 11 лютого 1954 року в родині народного артиста СРСР В. І. Коршунова та актриси і режисера Є. І. Єланської, художнього керівника театру «Сфера».

У 1975 році Сергій закінчив Школу-студію МХАТ ім. Вл. І.Неміровіча-Данченко, курс В. К. Монюкова. У тому ж році Олександр Вікторович був прийнятий в трупу Московського нового драматичного театру. У цьому театрі він працював до 1983 року, після чого перейшов до театру «Сфера».

З 1984 року - у трупі Малого театру.

Діти: Степан Коршунов і Клавдія Коршунова, обидва актори.

Творчість

Ролі в театрі

Фільмографія

  • 2010 - Брестська фортеця -головна роль, майор П. М. Гаврилов
  • 2009 - Голубка -Генка
  • 2004 - Дрібнота
  • 1980 - Ключ
  • 1998 - Цар Іван Грозний
  • 1986 - Додатковий прибуває на другий шлях
  • 1998 - Чайка
  • 2007 - Заповіт Леніна
  • 1988 - Холопи
  • 2003 - Повернення Мухтара
  • 1981 - Портрет дружини художника
  • 1982 - Не можу сказати прощавай
  • 1981 - Коли кити йдуть (фільм)
  • 2009 - Петя по дорозі в Царство Небесне -Коновалов
  • 2005 - Парниковий ефект
  • 2008 - Дике поле -мужик з коровою
  • 1984 - Подвійний обгін

Визнання і нагороди

  • 1993 - лауреат Премії Москви в області літератури і мистецтва за роль Гаврила у виставі «Гаряче серце».
  • 1996 - викладає майстерність актора у Вищому театральному училищі ім. М. С. Щепкіна.
  • Заслужений артист РРФСР (1991)
  • 1998 - режисерська робота Коршунова - вистава «Трудовий хліб» за Островським був номінований на Національну театральну премію «Золота маска».
  • Народний артист Росії (1999)

Комментарии

Сайт: Википедия