Наши проекты:

Про знаменитості

Клаус Кінскі: биография


Фільм «Фіцкаральдо» (1981) - про людину, яка хоче побудувати оперу в Південній Америці і в пошуках грошей відправляється вглиб джунглів. Головну роль повинен був грати Джейсон Робартс, який через хворобу вибув з участі в зйомках. Херцог звернувся до Маріо Адорф, але той відмовився. Фільм був номінований на «Золотий глобус», а Херцог отримав премію Каннського кінофестивалю. У «Кобра Верде» (1988) Кінскі грає божевільного бандита-работорговця, який приходить до влади в африканській державі. Після цього фільму конфлікт з Херцогом сильно загострився, Кінскі в серцях називав його Гітлером.

Наприкінці 1990-х років Херцог зняв документальний фільм «Мій улюблений ворог» про Кінскі та складних відносинах між ними.

Режисерською роботою Кінскі став півторагодинний фільм про італійського скрипаля Паганіні. Сам Кінскі планував його як 16-годинну стрічку для італійського телебачення. Ще під час зйомок «Кобра Верде» він просив Херцога виступити режисером. Відмова Херцога посилив ворожнечу між ними, і Кінскі відмовився далі зніматися в «Кобра Верде». За його життя фільм «Паганіні» зазнавав труднощів із виходом в прокат, і Кінскі розцінював це як зловмисний саботаж свого творіння.

Приватне життя

Клаус Кінскі був тричі одружений. У 1951 році він познайомився з Гісліндой Кюхельбек (Gislinde K?hlbeck) і одружився на ній після народження 23 березня 1952 дочки Підлоги. Шлюб розпався в 1955 році. У 1960 році в Берліні він зустрічає і одружується на 20-річній Рут Бріджит Тоцький (Ruth Brigitte Tocki). Від цього шлюбу 24 січня 1961 у нього народилася дочка Настасья. Розлучилися в 1968 році. На вечірці у своєму заміському будинку в Римі Кінскі знайомиться з 19-річною студенткою в'єтнамської Мінх (Minho? Genevi?ve Loanic), на якій одружується в 1969 році. 30 червня 1976 у нього народився син Микола (Nikolai Nanho?). У лютому 1979 року Клаус і Мінх розлучилися. Всі троє дітей стали акторами, Настасья Кінскі отримала світову популярність.

У житті Кінскі відрізнявся епатажною поведінкою. Згадується випадок, коли він зі сцени кидав канделябри із запаленими свічками в публіку за її «невдячність», в результаті чого вигорів театр.

У його автобіографії з порнографічним змістом «Я спрагу любові» (нім.Ich brauche Liebe, англ.Kinski Uncut: The Autobiography of Klaus Kinski, 1987) викладаються різного роду образливі інсинуації щодо його сестри і дочки Настасії. Це послужило причиною розриву відносин з родиною, на його похорон прибув тільки син Микола. У книзі не залишений без уваги і Херцог, якому адресовані образи та побажання смерті.

У 1980 році він переїхав до міста Лагунітас, штат Каліфорнія поблизу Сан-Франциско. Клаус Кінскі помер у 65 років від інфаркту міокарда у 1991 році.

Фільмографія

  • 1969 - Жюстіна, або Нещастя чесноти / Justine ovvero le disavventure della
  • 1947 -Морітурі
  • 1976 - Золота ніч /Nuit d 'or
  • 1975 - Головне - любити /L'important c'est d'aimer
  • 1988 - Вампір у Венеції /Nosferatu a Venezia
  • 1982 - Солдат /The Soldier
  • 1975 - Сліди /Le orme
  • 1978 - Пісня про Роланда (фільм) /La Chanson de Roland- Роланд і актор-мандрівник Клаус
  • 1966 - Ель Чунчу, хто його знає? /El Chuncho, quien sabe?- Ель Санто /El Santo
  • 1986 - Укриття /Crawlspace
  • 1988 - Кобра верде /Cobra Verde
  • 1965 - Доктор Живаго /Doctor Zhivago
  • 1972 - Агірре, гнів божий /Aguirre, der Zorn Gottes
  • 1985 - Чудовисько /Creature
  • 1966 - На кілька доларів більше /Per qualche dollaro in piu
  • 1982 - Андроїд /Android
  • 1982 - Фіцкаральдо /Fitzcarraldo
  • 1985 - Зоряний лицар /El Caballero Del Dragon
  • 1977 - Операція «Йонатан» / Entebbe: Operation Thunderbolt
  • 1971 - "Abendschau" (телесеріал) -Ісус Христос
  • 1979 - Носферату - привид ночі /Nosferatu: Phantom der Nacht
  • 1983 - Кривавий рахунок /The Hitchhiker
  • 1979 - Войцек /Woyzeck
  • 1989 - Паганіні /Kinski Paganini
  • 1977 - Смерть негідника /Mort d 'un pourri- Nicolas Tomski
  • 1974 - Дихання смерті /La mano che nutre la morte
Сайт: Википедия