Наши проекты:

Про знаменитості

Джин Келлі: біографія


Джин Келлі біографія, фото, розповіді - американський актор, хореограф, режисер, співак і продюсер
23 серпня 1912 - 02 лютого 1996

американський актор, хореограф, режисер, співак і продюсер

Ще дитиною Джин Келлі захоплювався танцями, пізніше працював каменярем, офіціантом і вчителем танців. Перший успіх на Бродвеї прийшов до Келлі в мюзиклі«Pal Joey». Завдяки Девіду О. Селзніку Келлі перебрався до Голлівуду. Першу кінороль Джину Келлі запропонували в «MGM» у фільмі відомого режисера-хореографа Басбі Берклі «Для мене і моєї дівчинки» за участю Джуді Гарленд.

З 1941 по 1957 рр.. Джин був одружений на актрисі Бетсі Блер. З 1949 по 1957 р. актор з чудовими вокальними та хореографічними даними, проявив себе також як талановитий режисер і хореограф, створив у співпраці з режисерами Стенлі Донен і Вінсент Міннеллі найкрасивіші американські музичні фільми свого часу, серед яких і блискучий голлівудський мюзикл «Співаючі під дощем », де Келлі виступив співрежисером Донена, зіграв зірку кіно Дон Локвуда і створив кілька хореографічних номерів.

Разом із Джуді Гарленд і Фредом Астером Джин Келлі був яскравим явищем музичного кінематографа п'ятдесятих років ХХ ст. Після 1957 р. Келлі зосередився переважно на режисерській роботі.

Фільмографія

  • 1967 - "Дівчата з Рошфора"
  • 1944 - «Дівчина з обкладинки»
  • 1952 - «Співаючі під дощем»
  • 1942 - «Для мене і моєї дівчинки»
  • 1949 - «Візьми мене з собою на бейсбол»
  • 1950 - «Літо на фермі»
  • 1944 - «Різдвяні канікули»
  • 1948 - «Три мушкетери»
  • 1951 - «Американець у Парижі »
  • 1988 -« Майкл Джексон ... легенда не кінчається »
  • 1948 -« Пірат »
  • 1954 -« Брігадун »
  • 1945 - «Підняти якоря»
  • 1967 - «Керівництво для одруженого чоловіка»
  • 1969 - «Хелло, Доллі
  • 1952 - «Співаючі під дощем»
  • 1949 - «Звільнення у місто»

Комментарии

Сайт: Википедия