Наши проекты:

Про знаменитості

Петро Катаєв: біографія


Петро Катаєв біографія, фото, розповіді - радянський кінооператор, заслужений діяч мистецтв РРФСР
21 січня 1930 - 15 серпня 1986

радянський кінооператор, заслужений діяч мистецтв РРФСР

Біографія

Петро Катаєв народився 21 січня 1930 року. Його батько - відомий письменник Євген Петров, брат - композитор Ілля Катаєв. У 1953 році Петро закінчив операторський факультет ВДІКу. У кіно з 1959 року. Помер 15 серпня 1986 року.

Визнання і нагороди

  • Лауреат Державної премії РРФСР імені братів Васильєвих (1976, за операторську роботу в телесеріалі «Сімнадцять миттєвостей весни»)
  • Заслужений діяч мистецтв РРФСР (1982)

Фільмографія

  • 1959 - Отчий будинок
  • 1963 - Якщо ти маєш рацію ...
  • 1975 - Що з тобою відбувається?
  • 1964 - Перший сніг
  • 1973 - Сімнадцять миттєвостей весни
  • 1983 - Талісман
  • 1965 - Рано вранці
  • 1966 - Маленький утікач
  • 1983 - Приступити до ліквідації
  • 1978 - Йшов собака по роялю
  • 1970 - Срібні труби
  • 1976 - Весняний призов
  • 1980 - Ми, що нижче підписалися
  • 1961 - Євдокія
  • 1978 - Шкільний вальс
  • 1959 - Ванька
  • 1967 - Три тополі на Плющисі
  • 1981 - Карнавал

Комментарии

Сайт: Википедия