Наши проекты:

Про знаменитості

Венсан Кассель: біографія


Венсан Кассель біографія, фото, розповіді - французький актор
День народження 23 листопада 1966

французький актор

Біографія

Венсан Кассель народився 23 листопада 1966 року в Парижі, в сім'ї французького актора Жан-П'єра Касселя.

Свою кар'єру він розпочав у Нью-Йорку, потім повернувся у Францію і кілька років працював у театрі Жана-Луї Барро. Там Венсан був зайнятий в кількох спектаклях.

Одружений з італійською акторкою Монікою Белуччі. 12 вересня 2004 в Римі у них народилася донька Діва. У 2010 році в сім'ї Моніки і Венсана з'явилася друга дитина, дівчинка, яку назвали Леоні.

Захоплюється бойовим мистецтвом капоейра - свої таланти він продемонстрував уДванадцять друзів Оушена.

Визнання і нагороди

Премія Європейської Академії Кіно

  • 2002 Номінація на приз глядацьких симпатій Європейської Академії Кіно (European Film Awards) за роль Поля у фільмі «Читай по губах ».
  • 2001 Номінація на приз глядацьких симпатій Європейської Академії Кіно (European Film Awards) за роль Макса Керкеряна у фільмі« Багряні ріки ».

« Сезар »

  • 1996 Номінація на премію «Сезар» за кращу чоловічу роль у фільмі «Ненависть».
  • 2002 Номінація на премію «Сезар» за кращу чоловічу роль у фільмі «Читай по губах» .
  • 1996 Номінація на премію «Сезар» «Найбільш багатообіцяючий актор», фільм «Ненависть».

Valenciennes International Festival of Action and Adventure Films

Цікаві факти

  • Для ролі Жака Меріна у фільмі «Ворог держави № 1» набрав 20 кг.

Фільмографія

Актор

  • 2007 - Порок на експорт /Eastern Promises-Кирило
  • 2006 - /D?rapage
  • 1999 - Готель «Парадізо» (фільм) /Hotel Paradisio une maison s?rieuse
  • 1998 - Компроміс /Compromis
  • 2007 - Тринадцять друзів Оушена /Ocean's Thirteen-Франсуа Тулур
  • 1997 - Доберман /Dobermann-Ян (Доберман)
  • 2002 - Незворотність /Irr?versible-Маркус
  • 1993 - Метисці /M?tisse-Макс
  • 2001 - Братство вовка /Le Pacte des loups-Жан-Франсуа де Моранжьяс
  • 1995 - /Ainsi soient-elles-Ерік
  • 1995 - Техніка подружньої зради /Adult?re (mode d'emploi)-Бруно
  • 1994 - /3000 sc?narios contre un virus
  • 2004 - Блуберри /Blueberry, l'exp?rience secr?te-Майк Блуберри
  • 1997 - Яким ти мене хочеш /Come mi vuoi-Паскаль
  • 2005 - Ціна зради /Derailed-Лярош
  • 2003 - День розплати /The Reckoning-де Гіз
  • 1999 - Нескорене /M?diterran?es-Піту
  • 1991 - Ключі від раю /Les Cl?s du paradis
  • 2011 - Наш день прийде /Notre jour viendra
  • 2004 - Таємні агенти /Agents secrets-Бріссо
  • 2009 - Кинута напризволяще /? Deriva
  • 1996 - Вихованець /L '?l?ve-Жульєн
  • 2008 - Ворог Держави № 1: Легенда /L'ennemi public n ° 1-Жак Мерін
  • 2005 - Роботи /Robots(озвучка -Родні)
  • 1994 - /Elle voulait faire quelque chose
  • 1992 - Гарячий шоколад /Hot Chocolate
  • 2006 - Льодовиковий період 2 /Ice Age 2(озвучка -Дієго, у французькій версії перекладу)
  • 2006 - Шайтан /Sheitan-Жозеф
  • 2011 - Фантомас /Fantomas
  • 2001 - Шрек /Shrek(озвучення -Робін Гуд)
  • 2001 - Іменинниця /Birthday Girl-Олексій
  • 2007 - Мільйон років до нашої ери 2 /Sa majest? Minor-Пан
  • 2002 - Льодовиковий період /Ice Age(озвучка -Дієго, у французькій версії перекладу)
  • 1996 - Квартира /L'Appartement-Макс
  • 2000 - Багряні ріки /Les Rivi?res pourpres-Макс Керкерян
  • 2010 - Чорний лебідь /Black Swan
  • 2008 - Ворог держави № 1 /Mesrine: L `instinct de mort-Жак Мерін
  • 1998 - Насолода /Le Plaisir (et ses petits tracas)
  • 1995 - Ненависть /La Haine-Вінс
  • 1995 - Джефферсон у Парижі /Jefferson ? Paris-Каміль Демулен
  • 2004 - Дванадцять друзів Оушена /Ocean's Twelve-Франсуа Тулур
  • 2001 - Читай по губах /Sur mes l?vres-Поль
  • 1998 - Єлизавета /Elizabeth-герцог Анжуйський
  • 1999 - Жанна д'Арк /Jeanne d'Arc-Жиль де Ре

Продюсер

  • 1997 - Лихоманка нічного шабашу /Shabbat Night Fever
  • 2002 - Незворотність /Irr?versible
  • 2006 - Шайтан /Sheitan

Режисер

  • 1997 - Лихоманка нічного шабашу /Shabbat Night Fever

Сценарист

  • 1997 - Лихоманка нічного шабашу /Shabbat Night Fever

Комментарии

Сайт: Википедия