Наши проекты:

Про знаменитості

Кантрі Джо Макдональд: биография


Сольна кар'єра

До цього часу Макдональд підписав сольний контракт з Vanguard і записав два альбоми в Нешвіллі:Thinking of Woody Guthrie(грудень 1969) іTonight I'm Singing Just for You(травень 1970). У ході британського турне він записав альбомHold On: It's Coming, запросивши до участі Пітера Гріна з Fleetwood Mac. У Скандинавії кінопродюсер Кнуд Торбьорсен запропонував йому написати пісні для фільму за романом Генрі Міллера «Тихі дні в Кліші» («Quiet Days In Clichy»): у саундтрек увійшли три з них: «Mara», «Ny's Song» та «Henry Miller and the Hungry World ». Пізніше Макдональд написав музику до чилійського фільму «Que Hacer», про Сальвадора Альєнде і його тріумфальної президентської кампанії.

Починаючи з 1971 року Макдональд активізував свою участь в антивоєнному русі. Його поїздка до В'єтнаму в рамках акції FTA (англ.Free The Army) з Джейн Фондою та Дональдом Сазерлендом призвела до того, що його включили в Ніксонівський «чорний список». Повернувшись до США, він записав EP з сан-францисском групою Grootna, потім випустив запис свого концерту в «Bottom Line» під заголовкомIncredible Live!(1972). У 1972-1973 роках Макдональду акомпанував на концертах All-Star Band, складений з учасників CJ & the Fish і Big Brother and the Holding Company.

Майже весь 1974 Макдональд провів у Європі. Повернувшись в США в 1975 році, він увійшов до складу групи Energy Crisis, де грали Брюс Бартолі (екс-Fish) і Філ Марш (екс-Instant Action Jug Band), і з нею записав альбомParadise With an Ocean View(1975), в якому вперше екологічна тема стала для нього («Save the Whales»). До кінця 70-х років Макдональд випустив ще 7 альбомів. У 1977 році Country Joe and the Fish ненадовго возз'єдналися і записали альбом Reunion.

Починаючи з 1982 року основною сферою діяльності Макдональда стала робота з різними групами ветеранів в'єтнамської війни (Vietnam Veterans Against the War, Swords to Plowshares, Vietnam Veterans of America). Безпосереднім результатом її з'явився випуск альбому (і однойменного відео)Vietnam Experience(1988). У 1991 році Джо Макдональд випустив (в основному акустичний) альбомSuperstitious Blues, дві пісні якого виконав з Джеррі Гарсією з Grateful Dead.

У 2004 році Джо Макдональд зібрав Country Joe Band, куди увійшли учасники першого складу групи Девід Коен, Брюс Бартолі і Гері Хірш. У 2007 році він виступив з концертом-трибьютом Вуді Гатрі.

Дискографія

Альбоми

  • Love Is a Fire( Fantasy, 1976)
  • Country Joe(One Way, 1975)
  • On My Own(One Way, 1980)
  • War War War(One Way, 1971)
  • Joe McDonald Custom(Fidelity, 1968)
  • Into the Fray(One Way, 1982)
  • Child's Play(One Way, 1983 )
  • Tonight I'm Singing Just for You(One Way, 1969)
  • Paris Sessions(One Way, 1972 )
  • Leisure Suite(Fantasy, 1979)
  • Hold On It's Coming(One Way, 1971)
  • Superstitious Blues(Rykodisc, 1991)
  • Paradise with an Ocean(View Fantasy, 1976)
  • Peace on Earth(One Way, 1989)
  • Tribute to Woody(Warner Bros., 1976)
  • Incredible! Live(One Way, 1972)
  • Vietnam Experience(One Way, 1995)
  • Eat Flowers & Kiss(Babies Backs, 1999)
  • Rock N Roll from Planet Earth(Fantasy, 1978)
  • CJ & The Fish(Vanguard, 1997)
  • Carry On(Shanachie, 1996)
  • Thinking of Woody Guthrie(Vanguard, 1969)
  • The Big Three(Rag Baby, 2000)
  • Goodbye Blues(Fantasy, 1977 )
Сайт: Википедия