Наши проекты:

Про знаменитості

Ісус: біографія


Ісус біографія, фото, розповіді - також відомий як Ісус з Назарету - людина, що є центральною фігурою християнства, яке розглядає його як Месію, передбаченого в Старому Завіті, причому більшість християнських конфесій вірять, що він - Син Божий, що воскрес із мертвих

також відомий як Ісус з Назарету - людина, що є центральною фігурою християнства, яке розглядає його як Месію, передбаченого в Старому Завіті, причому більшість християнських конфесій вірять, що він - Син Божий, що воскрес із мертвих

Основними джерелами інформації про життя Ісуса і його вченні є чотири канонічні Євангелія, особливо синоптичні Євангелія, хоча деякі вчені[хто?]стверджують, що такі писання, як Євангеліє від Томи і Євангеліє від Євреїв, також є важливими.

Більшість вчених критиків в біблійних дослідженнях вважають, що деякі частини Нового Завіту корисні для образного відновлення життя Ісуса, що підтверджує, що Ісус був євреєм, якого сприймали як вчителя і цілителя, що він хрестився від Івана Хрестителя, і був розп'ятий в Єрусалимі за наказом римського прокуратора Іудеї Понтія Пілата, за звинуваченням у підбурюванні до заколоту проти Римської імперії. Поряд з цими кількома висновками, академічні дебати тривають щодо хронології, основної думки проповідей Ісуса, його соціального стану, культурного середовища та релігійної орієнтації. Вчені висувають конкуруючі описи Ісуса; як очікуваного Месію, як лідера апокаліптичного руху, як мандрівного мудреця, як харизматичного цілителя і як засновника незалежного релігійного руху. Про діяльність Ісуса в римській провінції Іудея повідомляють також нехристиянські автори I-II століть (див. Історичність Ісуса Христа).

Переважно християни вірять, що Ісус - друга особа (іпостась) Трійці, Бог-Син, що втілився серед людей, який взяв на Себе гріхи людей, помер за них, а потім воскрес із мертвих, що закріплено в християнському Нікейському Символі віри. Інші християнські переконання включають непорочне зачаття Ісуса, творіння чудес, вознесіння на небеса, і швидке друге пришестя. Хоча доктрина про Трійцю прийнята більшістю християн, деякі групи відкидають її повністю або частково, як небіблійний.

Згідно з ісламом, Ісус (по араб. ????, зазвичай транслітерується як Іса) вважається одним з важливих пророків Бога, що приніс Писання , і чудотворцем. Ісус називається також «Месією», але іслам не вчить, що він був божественним. Іслам вчить, що Ісус тілесно вознісся на небо, без будь-якого розп'яття і воскресіння, на відміну від традиційної християнської віри про смерть і воскресіння Ісуса Христа.

Походження і значення імені

Ісус - сучасна церковнослов'янська транслітерація грецької форми ?????? єврейського імені ???? (Ієшуа), у свою чергу є усіканням імені ?????? (Йехошуа) («Господь є спасіння »).

Йехошуа / Йешу - одне з найпоширеніших єврейських імен того періоду. Воно давалося в основному в пам'ять про учня Мойсея і завойовника Землі ІзраїльськоїЙехошуа бін Нун(бл. XV-XIV ст. До н. Е..), Якого російська синодальна Біблія також називає Ісусом - Ісус Навин.

Христос - епітет і титул, який вказує на характер місії Ісуса з точки зору християнства. Грецьке слово ??????? є переклад івритського ????? (Машиах) і арамейської ????? (Мешіха) і означає «помазаник» (месія).

Епітет «помазаник» вживався в стародавньому Ізраїлі по відношенню до царів і священиків. Поставлення царів на трон і священиків на служіння відбувалося в Ізраїлі через урочисте помазання єлеєм. Спочатку «помазати» називали священиків, а після встановлення монархії в Ізраїлі слово «помазаник» почали вживати по відношенню до царів. Відповідно, іудейські пророки сповіщав пришестя царя з роду Давида, «помазаника», який, будучи одночасно священиком і царем, виконає все те, що Ізраїль очікує від істинного Царя світу.

Ісус Христос і Старозавітні пророцтва

Ісус у християнстві - це Месія, обіцяний у різних пророцтвах Старого Заповіту.

З точки зору християнського богослов'я, ці пророцтва вказують час його приходу, описують його родовід, обставини життя і служіння, його місію, смерть і воскресіння з мертвих.

Так, Месія повинен бути нащадком Авраама, Ісака та Якова. Походити з коліна Юди (Бит.49: 10). Бути «коренем Єссея» і нащадком Давида (ЗЦар 2:4).

Комментарии