Наши проекты:

Про знаменитості

Невілл Дикки: біографія


Невілл Дикки біографія, фото, розповіді - британський джазовий піаніст, який грає в стилях бугі-вугі і страйд

британський джазовий піаніст, який грає в стилях бугі-вугі і страйд

Кар'єра

Відслуживши в Королівських ВПС Великобританії, Дикки переїхав з Дарема у Лондон, де перебивався невеликими заробітками, граючи на піаніно в пабах. Ривок в його музичній кар'єрі стався після того, як на нього звернув увагу продюсер BBC Radio 2 Дорін Девіс. Його твори виконували сотні разів у радіопередачах Бі-Бі-Сі.

Дикки випустив численні диски. Його альбом 1975 р. «Повернення до бугі» (Back to Boogie) був проданий в більш ніж 100000 примірниках. В даний час Дикки продовжує активну діяльність, виступає у Лондоні і околицях зі своїм джазовим тріо, а також з більш великим джаз-бендRhythmakers, утвореним у 1985 році.

Вибрана дискографія

  • Stride Summit(2004)
  • By Request(2007)
  • Never Heard Such Stuff!- Neville Dickie and Norman Emberson, Stomp Off Records (2004)
  • Taken in Stride(1985)
  • My Little Pride and Joy(2006)
  • Charleston Mad(1998)
  • Stridin 'The Blues Away(2008)
  • Shout for Joy(1999)
  • The Piano Has It(1993)
  • Eye Opener(1982)
  • To Be Played Any Time(2005)
  • The Robins Return(1969)
  • Shout for Joy- Neville Dickie and His Rhythm Kings, featuring Al Casey and Dick Morrissey, Southland (1997)
  • Harlem Strut(1996)
  • Strut Miss Lizzie(2008)
  • Don't Forget to Mess Around(2005)
  • Neville Dickie Meets Fats, the Lion, and the Lamb(1988)
  • Back To Boogie(1975)
  • Oh Play That Thing(1998)

Комментарии

Сайт: Википедия