Наши проекты:

Про знаменитості

Грейс Джонс: біографія


Грейс Джонс біографія, фото, розповіді -
День народження 19 травня 1948

Грейс Джонс народилася в Спеніш-Тауні на Ямайці в сім'ї церковного проповідника. Свою першу платівку «Portfolio» вона випустила в 1977 році. У 1981 році її композиція «I've Seen That Face Before (Libertango)» з альбому «Nightclubbing» стала одним з найбільших хітів Джонс. Всього на сьогодні Джонс випустила 10 студійних альбомів і 40 синглів.

Крім музичної кар'єри Грейс Джонс також працювала в Голлівуді і знялася в 17 кінофільмах («Конан-руйнівник», «Вид на вбивство», «Вамп» і ін).

Стиль

Наприкінці 1970-х, Джонс прийняла суворий, андрогинний вигляд: квадратна стрижка та прокладена, незграбна одяг, що створювалося в партнерстві зі стилістом Жан-Поль Гуда (англ.: Jean-Paul Goude). Її "плоска" зачіска стала популярна серед чорношкірих чоловіків у 1980-х роках. У перший раз на обкладинці альбому з цієї стрижкою вона з'явилася на "Warm Leatherette" (1980 рік).

Дискографія

Студійні альбоми

  • Slave to the Rhythm(1985)
  • Hurricane(2008)
  • Muse(1979)
  • Bulletproof Heart(1989)
  • Nightclubbing(1981)
  • Fame(1978)
  • Living My Life(1982)
  • Warm Leatherette(1980)
  • Portfolio(1977)
  • Inside Story(1986)

Вибрана фільмографія

  • 1976 - Обережно - очі! /Attention les yeux!


Вид на вбивство

Режисер: Джон Глен У ролях: Роджер Мур, Грейс Джонс, Крістофер Уокен, Таня Робертс США, Великобританія, 1985, 131 хв.

Комментарии

Сайт: Википедия