Наши проекты:

Про знаменитості

Володимир Горіккер: біографія


Володимир Горіккер біографія, фото, розповіді - радянський і російський режисер і сценарист
День народження 02 листопада 1925

радянський і російський режисер і сценарист

Біографія

Народився в сім'ї учасника Першої світової, громадянської і Великої Вітчизняної воєн, винахідника протитанкового їжака (3 липня 1941), генерал-майора Михайла Львовича Горіккера. Закінчив Вище театральне училище ім. М. С. Щепкіна (акторський факультет, 1947) і ГІТІС (режисерський факультет, 1953). У 1959 році закінчив Вищі режисерські курси при кіностудії «Мосфільм».

У 1953-1957 роках працював режисером у театрах Одеси та Києва. З 1960-х років працює режисером на «Мосфільмі». У 1970 році удостоєний звання Заслужений діяч мистецтв Азербайджанської РСР. Член Національної академії кінематографічних мистецтв.

Фільмографія

Режисер

  • 1963 - Іоланта
  • 1971 - Кам'яний гість
  • 1965 - Царська наречена
  • 1979 - Осінні дзвони
  • 1961 - Музика Верді (короткометражний)
  • 1975 - Під дахами Монмартра
  • 1962 - Моцарт і Сальєрі
  • 1959 - Соната Бетховена (короткометражний)
  • 1974 - Зірка екрана
  • 1982 - Срібне ревю

Сценарист

  • 1974 - Зірка екрана
  • 1965 - Царська наречена
  • 1971 - Кам'яний гість
  • 1982 - Срібне ревю
  • 1963 - Іоланта
  • 1975 - Під дахами Монмартра
  • 1962 - Моцарт і Сальєрі

Комментарии

Сайт: Википедия