Наши проекты:

Про знаменитості

Саша ГИТР: біографія


Саша ГИТР біографія, фото, розповіді - французький письменник, актор, режисер і продюсер
21 лютого 1885 - 24 липня 1957

французький письменник, актор, режисер і продюсер

Біографія

Народився в сім'ї Люсьєна ГИТР, знаменитого свого часу актора Михайлівського театру в Петербурзі. Хрещеним батьком був імператор Олександр III; в пам'ять про це Саша ГИТР використовував у псевдонімі російську зменшувальну форму свого імені.

ГИТР погано навчався в школі, що було пов'язано з постійними переїздами його батька, зате з ранніх років почав грати в театрі і писати п'єси. На створення черговий п'єси йшли часом лічені дні.

Незважаючи на те, що перший фільм ГИТР зняв ще у 1915 році, він серйозно займається кіно з 1935 року, бачачи переваги кінематографа, що зберігає зображення «навіки», перед театром .

У ці роки кандидатура ГИТР пропонується для обрання до Французької академії. ГИТР відмовляється від цього, тому що необхідною умовою є відмова від акторської діяльності. У 1939 році став членом Гонкурівської академії.

У період німецької окупації ГИТР не став залишати Париж. Протягом чотирьох років він продовжував театральну діяльність в зайнятому ворогом місті, що викликало нарікання з боку борців Опору. ГИТР був заарештований і протримали під вартою 60 днів без пред'явлення звинувачення, після чого через брак будь-яких доказів справа була закрита.

ГИТР помер 24 липня 1957 року. Похований на цвинтарі Монмартр.

Фільмографія (неповна)

  • 1957 - Вбивці і злодії / Assassins et voleurs
  • 1957 - Троє - пара / Les Trois font la paire
  • 1935 - Удачі! / Bonne chance!
  • 1956 - Якби нам розповіли про Париж / Si Paris nous ?tait cont? ... -король Людовик XI
  • 1935 - Луї Пастер / Pasteur
  • 1952 - Я був їм три рази / Je l'ai ?t? trois fois -Жак Ренневаль
  • 1939 - Жили-були дев'ять холостяків / Ils ?taient neuf c?libataires
  • 1951 - Отрута / La Poison
  • 1947 - Комедіант / Le Com?dien
  • 1941 - Дивовижна доля Дезіре Кларі / Le Destin fabuleux de D?sir?e Clary
  • 1915 - Наші / Ceux de chez nous (документальний)
  • 1953 - Життя порядної людини / La Vie d'un honn?te homme
  • 1943 - Від Жанни д'Арк до Філіпа Петена / De Jeanne d'Arc ? Philippe P?tain
  • 1936 - Новий завіт / Le nouveau testament
  • 1953 - Таємниці Версаля / Si Versailles m'etait conte
  • 1937 - Кадриль / Quadrille
  • 1943 - Подаруй мені твої очі / Donne-moi tes yeux
  • 1955 - Наполеон / Napol?on -Талейран
  • 1937 - Перлини корони / Les Perles de la Couronne
  • 1936 - Роман обманщика / Le Roman d'un tricheur
  • 1936 - Мій батько був правий / Mon p?re avait raison
  • 1936 - Помріємо / Faisons un r?ve
  • 1948 - Кульгавий біс / Le Diable boiteux

Комментарии

Сайт: Википедия