Наши проекты:

Про знаменитості

Сміт Вігглсворт: біографія


Сміт Вігглсворт біографія, фото, розповіді - християнин, британський релігійний діяч, важливий в історії п'ятидесятництва
08 червня 1859 - 12 березня 1947

християнин, британський релігійний діяч, важливий в історії п'ятидесятництва

Служіння

Сміт Вігглсворт, «апостол віри» ХХ століття, був легендою свого часу. Про нього можна сказати, як це було сказано про християн першої церкви, що його служіння відбувалося «коли Бог був засвідчив ознаками й чудами, і різними силами та обдаруванням Духа Святого з волі Його» Евр.2: 4 Неосвічений водопровідник з англійського містечка Бредфорда міг б здатися найменш прийнятним кандидатом для великого служіння по всьому світу, але Бог покликав його і використовував зовсім незвичайним чином.

У 1907 році, коли йому було 48 років, спосіб життя Вігглсворта був радикально змінений. Замість відносно невеликого служіння в Бредфорд, якому він приділяв вільний від роботи час, Бог покликав його до служіння євангелізації по всьому світу. Як сам він неодноразово свідчив про це пізніше, після хрещення Духом Святим в його житті відбулися значні зміни. З того самого дня і до кінця свого життя Сміт Вігглсворт був просто «генератором духовної енергії». Запрошення щоб він приїхав і послужив людям, приходили з усіх куточків землі, хоча він і не мав богословської освіти. Під час своїх публічних виступів Сміт Вігглсворт приводив до Христа буквально тисячі людей, багато з них отримували при цьому дари П'ятидесятниці, а його натхненні вірою слова приносили зцілення безлічі людей. Він був невтомний у своєму служінні, часто проповідуючи по три рази на день, і свідчать про Господа, де тільки представлялася можливість. Вігглсворт вірив що зцілення приходить через віру і використовував для його досягнення різні методи. Коли у нього не було можливості покласти руки на аудієнції у Швеції, він молився за "корпоративне зцілення", і люди покладали руки самі на себе. Він також використовував помазуванням оливою, і роздачу хустинок за які помолився (один з них був відправлений Королю Георгу V). Вігглсворт іноді приписував захворювання демонам. Служив у багатьох церквах Йоркшира, найчастіше в Церкві Віфезда в околиці Sheffield, де він отримував безліч одкровень від Бога. Сміт Вігглсворт пішов до Господа, коли йому було 87 років. Його критики давно всіма забуті, а простий, неосвічений водопровідник з Бредфорда продовжує призводити грішників до Христа і запалювати в людях віру для зцілення через ці проповіді.




Бібліографія

  • www.smithwigglesworth.com
  • Альберт Гібберт, "Сміт Вігглсворт - Секрет його сили", ISBN: 5-8318-0012-1


Комментарии

Сайт: Википедия