Наши проекты:

Про знаменитості

Олексій Вертинський: біографія


Олексій Вертинський біографія, фото, розповіді - український актор театру і кіно
День народження 02 січня 1956

український актор театру і кіно

Біографія

Олексій Вертинський народився 2 січня 1956 року в Сумах.

Заслужений артист України. Працює в Київському Молодому театрі. Також співпрацює з київським театром «Браво». У 1980-му році закінчив Московське естрадно-циркове училище. Раніше працював і одночасно навчався в театрі ім. Щепкіна в місті Суми, а також у театрах Новосибірська і Владивостока і концертному залі Метрополітан Хол у Києві. Відомий в основному за епізодичним ролям. Веде шоу «На 10 років молодше» на українському телеканалі «Україна».

Визнання і нагороди

  • 1999 - Премія «Золота пектораль» у номінації «За кращу головну чоловічу роль »за роль письменника« А »у моновиставі« Синій автомобіль »

Творчість

Ролі в театрі

Фільмографія

  • 2008 - Міський пейзаж -Морозов
  • 2006 - З днем ??народження, королева! -Вільям
  • 2006 - OrANGELove -власник квартири
  • 2007 - Рік Золотої Рибки -пан Валдек
  • 2006 - Помаранчеве небо -Валерьянич
  • 2006 - Дідусь моєї мрії 2 -пожежний
  • 2003 - Дикий табун -«Лапа»
  • 1980 - Весільна ніч
  • 2002 - Під дахами великого горола -клоун Кримов
  • 2005 - Попіл Фенікса
  • 2004 - Європейський конвой
  • 2008 - Колишня
  • 2007 - Ситуація 202
  • 2003 - Дух землі
  • 2008 - Жінка, не схильна до авантюр
  • 2008 - Хочу дитину -Лев Сілантьевіч
  • 2006 - Богдан- Зиновій Хмельницький
  • 2007 - Свої діти -реєстратор
  • 2003 - Весела компанія
  • 2004 - Європейський конвой
  • 2007 - Коли її зовсім не чекаєш -екскурсовод
  • 2008 - Блаженна -бомж
  • 2006 - Контакт
  • 2005 - Дванадцять стільців -Інженер Полєсов
  • 2003 - Небо в горошок
  • 2003 - Божевільний день, або Весілля Фігаро -доктор Бартоло
  • 2005 - П'ять зірок -готельний злодій
  • 1999 - День народження Буржуя
  • 2006 - Повернути Віру -Михайло Іванович
  • 2008 - Рука на щастя
  • 2007 - Інді -збирач автографів
  • 1999 - Схід-Захід -перший поліцейський
  • 2006 - Дев'ять життів Нестора Махно -Врангель
  • 2004 - Плакальники, або Новорічний детектив
  • 2006 - Прорвемося
  • 2006 - Зоряні канікули -інопланетянин
  • 2003 - Дружна сімейка -дядечко Сигізмунд
  • 2009 - Пушка
  • 2008 - Червона перлина кохання -Анатолій
  • 2002 - Нескорений -німецький комендант Львова

Комментарии

Сайт: Википедия