Наши проекты:

Про знаменитості

Векслер Абрам Соломонович: біографія


Векслер Абрам Соломонович біографія, фото, розповіді - радянський художник
День народження 22 січня 1905

радянський художник

Молодший брат художника М. С. Векслера (1898-1974). Виріс у Вітебську. У 1921-22 роках навчався в Вітебськом художньо-практичному інституті у Юделя Пена, потім у Казимира Малевича. У 1922-25 роках навчався в петроградському (потім ленінградському) ВХУТЕМАСе. Член УНОВІСа.

Син - кінооператор Юрій Абрамович Векслер.

Дочка - театральний гример Ліана Аркадіївна (Абрамівна) Раппопорт (Векслер)

Фільмографія

  • 1938 - Великий громадянин
  • 1963 - Каїн XVIII («Двоє друзів»)
  • 1953 - Алеко (разом із С. Волинь)
  • 1941 - Антон Іванович сердиться
  • 1932 - Товарний № 717
  • 1944 - Морський батальйон
  • 1931 - Людина за бортом
  • 1939 - Четвертий перископ
  • 1954 - Приборкувачка тигрів
  • 1959 - Не май сто рублів
  • 1936 - Федько
  • 1947 - Новий будинок
  • 1961 - Піднята цілина (3-я серія)
  • 1949 - Академік Іван Павлов
  • 1943 - В ім'я Батьківщини («Росіяни люди»)
  • 1960 - Балетні мініатюри
  • 1956 - Медовий місяць
  • 1958 - Нічний гість
  • 1964 - Повернена музика
  • 1950 - Мусоргський
  • 1958 - Містер Ікс (совм. з Є. Енеем)
  • 1952 - Римський-Корсаков
  • 1955 - Таланти і шанувальники
  • 1933 - Солдатський син

Комментарии

Сайт: Википедия