Наши проекты:

Про знаменитості

Марк Авербух: біографія


Марк Авербух біографія, фото, розповіді - радянський і російський кінорежисер і оператор
21 травня 1945 - 25 жовтня 2006

радянський і російський кінорежисер і оператор

Біографія

Авербух Марк Михайлович народився в Москві 21 травня 1945 року (батько - Авербух Михайло Ісаакович, мати - Бетя Наумівна Вайсман). Відразу після армії пішов працювати на Центральну студію документальних фільмів (ЦСДФ СРСР), де починав асистентом.

Закінчив операторський факультет ВДІКу (маст. П. Ногіна), вчився у Крісті. З 1965 року - асистент оператора. Одружився 20 квітня 1968 на своїй однокласниці, Марині Горячковской (батько - Георгій Абрамович Горячковскій, мати - Євгенія Борисівна Гриншпун). З 1973 року по 1994 рік - режисер і оператор. Пропрацював на ЦСДФ 25 років. На початку 90-х був помічником радника Єльцина. Після розвалу ЦСДФ працював на телебаченні, вже не тільки як режисер і оператор, але і як продюсер (з 1994 року).

Багато співпрацював з німецьким телебаченням, на замовлення Німеччини зняв напів-автобіографічний фільм "П'ятий пункт" . Автор понад п'ятдесяти документальних фільмів, лауреат міжнародних і радянських кінофестивалів, у тому числі в Берліні, Сан-Себастьяні, Мюнхені, Карлових Варах.

Помер 25 жовтня 2006 року.

Фільмографія

Оператор

  • 1986 - Хабар. Факти і роздуми
  • 1974 - Пам'ять назавжди
  • 1976 - Бурові майстра (фільм)
  • 1973 - Рука на пульті
  • 1978 - Битва на морі
  • 1975 - На землі московської
  • 1995 - Кримінальна Росія
  • 1977 - Червоного прапора вірні (фільм)
  • 1978 - Війна на Півночі (фільм)
  • 1978 - Президент Мексики в СРСР
  • 1976 - Нове про старе й нове
  • 1983 - Відрядження за сервісом
  • 1973 - Держава - це ми
  • 1988 - Особлива зона
  • 1976 - Зустрічі в Горно-Правдинске
  • 1977 - Борис Пророків (фільм)
  • 1977 - Твардовський і Бартов (фільм)
  • 1978 - Васильєв з Васильєва (фільм)
  • 1982 - Чорний хід
  • 1975 - Під прапором Спартакіади< / li>
  • 1975 - Кожен день
  • 1978 - Історія одного мундира (фільм)
  • 1984 - Скільки коштує картопля
  • 1975 - День Москви
  • 1973 - Весняні старти
  • Особистий ворог Сталіна

ФІЛЬМОГРАФІЯ (продоложеніе)

2002 - "Всім в розшук!" 2003 - "Довгий, довгий день" (у фільмі вперше щохвилини реконструйовані події 22 червня 1941 року, як на радянському кордоні, так і з боку німців, причому все підтверджено виключно кіно-і фотохронікою)

Комментарии

Сайт: Википедия