Наши проекты:

Про знаменитості

Айлін Бреннан: біографія


Айлін Бреннан біографія, фото, розповіді - американська театральна, телевізійна і кіноактриса
День народження 03 вересня 1932

американська театральна, телевізійна і кіноактриса

Біографія

Верле Айлін Режін Бреннан народилася в Лос-Анджелесі в католицькій сім'ї. Її мати - актриса німого кіно Джин Менахан. У 1959 році, завдяки своєму красивому голосу сопрано, вона одержала невелику роль у мюзиклі «Маленька Мері Саншайн», а пізніше роль Айрін Меллоу у бродвейському мюзиклі «Хелло, Доллі!» (1964). У кіно вона дебютувала в 1967 році у фільмі «Розлучення по-американськи».

Незабаром вона стала однією з найбільш затребуваних актрис другого плану. Через рік після її дебюту в кіно, вона стала гостем у комедійному шоу «Сміх Роуена та Мартіна», в якому вона з'являлася протягом двох місяців. У 1973 році вона чудово себе показала у фільмі «Афера».

Хоча її ім'я було майже не відомий широкій публіці, Айлін стала фаворитом багатьох режисерів, включаючи Пітера Богдановича. У 1971 році вона з'явилася в його фільмі «Останній кіносеанс», а в 1975 році в його провальному мюзиклі «У довгій провальної любові».

В 1980 вона була номінована на «Оскар» за кращу роль другого плану в фільмі «Рядовий Бенджамін», а в 1981 році отримала статуетку «Еммі», за телевізійну версію цього фільму.

У 1984 році її збила машина. Отримавши серйозне поранення, Бреннан на три роки залишила роботу.

З 1968 по 1974 роки вона була одружена з Девідом Джоном Лампсон, від якого в неї двоє синів - Патрік (актор) і Сем (співак).

Нагороди

  • Еммі 1981 - «Краща актриса другого плану в комедійному серіалі» («Рядовий Бенджамін»)

Фільмографія

  • 1973 - Афера
  • 1976 - Вбивство смертю
  • 1971 - Останній кіносеанс
  • 1967 - Розлучення по-американськи
  • 1975 - Сутолка
  • 1975 - У довгій провальної любові
  • 1977 - Останній з ковбоїв
  • 1978 - Дешевий детектив
  • 1973 - Опудало
  • 1974 - Дейзі Міллер
  • 1990 - Стелла
  • 1985 - Доказ
  • 1988 - Нові пригоди Пеппі Довга панчоха
  • 1991 - Гарненький чоловік
  • 1986 - Пригоди
  • 1994 - хлоп'яче брехня
  • 1988 - Губи напрокат
  • 1980 - Рядовий Бенджамін
  • 1988 - Липкі пальчики
  • 1990 - Тексасвіль
  • 1990 - Білий палац
  • 2002 - Негідники з коміксів
  • 1997 - Зубна фея
  • 1999 - Велика прогулянка маленької компанії
  • 1996 - Якби ці стіни могли говорити
  • 1995 - Нерозумні
  • 2003 - Оптом дешевше
  • 1994 - У пошуках доктора Зевса
  • 2005 - Міс Конгеніальність 2: Прекрасна і небезпечна
  • 2001 - Джиперс Криперс
  • 2004 - Повернення в сонну лощину
  • 2005 - Ділки
  • 1997 - Життя хлопців 2

Комментарии

Сайт: Википедия