Наши проекты:

Про знаменитості

Жанна Андріївна Болотова: біографія


Жанна Андріївна Болотова біографія, фото, розповіді - радянська і російська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР
День народження 19 жовтня 1941

радянська і російська актриса театру і кіно, народна артистка РРФСР

Біографія

Жанна Болотова Народилася 19 жовтня 1941 на курорті «Озеро Карачі» Новосибірської області.

У 1964 році закінчила Всесоюзний державний інститут кінематографії (майстерня Сергія Герасимова і Тамари Макарової). Актриса Театру-студії кіноактора. Лауреат Державної премії СРСР (1977 - за участь у фільмі «Втеча містера Мак-Кінлі »).

Дебютувала у кіно в 1957 році у фільмі режисерів Лева Куліджанова і Якова Сегеля« Будинок, в якому я живу ».

Під час навчання у ВДІКу вона захопилася однокурсником Миколою Двигубський, що приїхав з Франції. Але шлюб швидко розпався і вона незабаром повернулася назавжди до Миколи Губенко.

Фільмографія

  • 1966 - Крила -Таня
  • 1968 - Перший кур'єр
  • 1969 - Суворі кілометри
  • 1972 - Любити людину -Таня Павлова
  • 2005 - Жмурки -викладач
  • 1984 - І життя, і сльози, і любов -Варвара Волошина
  • 1970 - Доля резидента -Юлія
  • 1981 - Небезпечний вік -Марина
  • 1988 - Заборонена зона
  • 1957 - Будинок, в якому я живу -Галя
  • 1981 - З життя відпочиваючих -Надія
  • 1970 - На шляху до Леніна -секретар
  • 1977 - Карусель
  • 1977 - Рудін
  • 1976 - Дні хірурга Мішкіна
  • 1973 - Мовчання доктора Івенса
  • 1981 - Сергій Іванович іде на пенсію
  • 1972 - Місто на Кавказі
  • 1967 - Журналіст
  • 1974 - Якщо хочеш бути щасливим -Таня
  • 1975 - Втеча містера Мак-Кінлі -міс Беттл
  • 1981 - Чорний трикутник -Роза Штерн
  • 1965 - Западня -Імоджин
  • 1969 - «24-25» не повертається -Мара
  • 1982 - Хто стукає у двері до мене? -Соня
  • 1977 - Подранки
  • 1963 - Якщо ти маєш рацію ... -Галя
  • 1962 - Люди і звірі -Таня

Цікаві факти

Жанні Болотової Булат Окуджава присвятив свою пісню «Старий піджак» (http://www. bokudjava.ru/S_28.html)

Комментарии

Сайт: Википедия