Наши проекты:

Про знаменитості

Юань Хепін: біографія


Юань Хепін біографія, фото, розповіді - китайський кінорежисер, постановник бойовиків зі східними єдиноборствами
-

китайський кінорежисер, постановник бойовиків зі східними єдиноборствами

Біографія

Юань Хепін, старший з дванадцяти дітей відомого актора Китайської опери Юань Сяотяня, народився в 1945 році в Гуанчжоу, Китай. Вперше він познайомився з мистецтвом кун фу під керівництвом свого батька, який свого часу був популярнішим на сцені і в кіно, ніж сам Юань Хепін в даний час.

Крім навчання в трупі свого батька, Юень Хепін, в протягом одного року також відвідував денні заняття в школі Китайської опери майстра Ю Цзін'юаня, де також займалися знамениті на весь світ сьогодні зірки Гонконзького кінематографа Саммо Хун і Чан Кон Сан (відомий нині під «західним» ім'ям «Джекі Чан »).

У 1950-х роках батько привів Хепін і його братів на знімальний майданчик серіалу «Хуан Фейхун» (про народного героя Китаю) - робота в декількох серіях (правда, без згадки в титрах) стала першою появою майбутнього актора, режисера і постановника боїв на великому екрані.

Згодом, у 1960-х роках, Юень Хепін як актор і каскадер працював на студії Братів Шоу - однієї з найбільших студій Гонконгу, де, зокрема, знявся у фільмі «Китайський боксер» в ролі Ю Ванга.

У 1971 він вперше виступив як постановника бойових сцен фільму «Божевільний вбивця», режисера У Сиюаня - їх співпраця продовжилося протягом декількох наступних років.

1978 - рік першої режисерської роботи Ву Піна: він поставив дуже успішну картину «Змія в тіні Орла», головну роль зіграв тоді ще невідомий світу старий знайомий режисера Джекі Чан. Новий жанр «комедії кун фу» сподобався публіці і в наступному році виходить П'яний майстер з тим же виконавцем головної ролі. Роль похилого, що обожнює вино вчителя головного героя виконав батько режисера, а внесколько сценах батька дублює і сам Хепін.

Після нетривалої роботи під егідою однієї з найбільших в кіноіндустрії Гонконгу компанії «Golden Harvest», режисер в 1979 році засновує власну Wo Ping Films Company, першим проектом якої став фільм «Кулаки образ», в якому Юань Хепін в епізодичній ролі знову задіяв свого батька, надалі продовжуючи залучати його до роботи, в основному в епізодах з ролями похилого майстри стилю «п'яного», яким той володів досконало, або «старого волоцюги-мудреця».

Пізніше Хепін зняв кілька фільмів у жанрі «екшн сучасного» і повернувся до «традиційним» фільмів про кунг-фу.

На початку дев'яностих серед режисерських робіт Юань Хепін слід відзначити фільм 1993 року «Залізна Мавпа »з Чжен Цзиданем (відомий як« Донні Ен », - згодом, - роль у фільмі 2000 року« Герой ») і, особливо,« Вінь Чунь »(1994) з Ян Цзицюн, яку, після став міжнародним мега-хітом фільму, де Юень Хепін був постановником боїв, - «Скрадливий Тигр - затамувавши Дракон» (2000), ми знаємо як «Мішель Йео».

Майже одноголосно зізнається, що постановка Хепін боїв для фільму Сюй Ке (Цуй Харк) «Одного разу в Китаї ...» (1991), - просто незабутня, а у фільмі «Тайцзіцюань» (1996), який він поставив як режисер, Юань Хепін, на думку експертів «наблизився до досконалості». Ролі у фільмі виконали Лі Ляньцзе (відомий як «Джет Лі») і Мішель Йео.

Фільми Юань Хепін дуже образні і в той же час бойові мистецтва в них виглядають реалістично. Одного разу, коли йому поставили запитання, про те, як вдається знаходити баланс між мистецтвом, стилізацією і завжди добиватися того, щоб бойові мистецтва на екрані виглядали реалістично, Хепін відповів: «Це не настільки складно, як видається. Я завжди "бачу" підхід, часто - просто "відчуваю серцем". Я, перш за все, думаю про персонажа, його звички і особистості. Придумуючи персонаж, я вирішую, перебільшити Чи деякі риси, залишити їх реалістичними або зробити і те й інше. Фільми в жанрі "екшн" - це мультикультурний феномен, він - поза межами. Таким чином, моя мета - розповісти історію без допомоги слів, не вербально. Якби у мене був вибір - я взагалі б звів діалоги до мінімуму ».

Зросла після виходу« Матриці »популярність Юань Хепін (хоча він і до цього мав культовий статус у окремих аматорів жанру, таких, як Квентін Тарантіно) привела до створення одержав «Оскар» фільму «Тигр, що крадеться, дракон» (2000) режисером якого був Енг Лі, а Хепін - постановником бойових сцен.

Ефектно демонструючи, що навіть актори, що раніше не мали підготовки в бойових мистецтвах, можуть виглядати на екрані в бойових сценах цілком гідно, Юань Хепін продовжує «розсовувати кордону кінематографа», взявши участь в роботі над проектом Квентіна Тарантіно «Убити Білла» (2003-2004) і продовжуючи працювати в Гонконгу, доводить тим самим, що кіно про бойові мистецтва - серйозна форма творчого самовираження, гідна своїх найдавніших коренів.

Вибрана фільмографія

  • 1971 - «Божевільний вбивця» - постановник поєдинків.
  • 1999 - «Матриця» - постановник поєдинків.
  • 1978 - «Змія в тіні орла» - режисер.
  • 2003 - «Матриця: перезавантаження» - постановник поєдинків.
  • 2003 - «Матриця: революція» - постановник поєдинків.
  • 1996 - «Тай цзи цюань» - режисер.
  • 1991 - «Одного разу в Китаї ...» - постановник поєдинків.
  • 2003 - «Убити Білла» - постановник поєдинків.
  • 2000 - «Скрадливий Тигр - затамувавши Дракон» - постановник поєдинків.
  • 1994 - «Вінь Чунь» - режисер.
  • 1979 - «П'яний майстер» - режисер, актор.
  • 1993 - «Залізна мавпа» - режисер.
  • 1979 - «Кулаки образ» - режисер.

Комментарии

Сайт: Википедия