Наши проекты:

Про знаменитості

Жан Есташ: біографія


Жан Есташ біографія, фото, розповіді - французький кінорежисер
-

французький кінорежисер

Біографія і творчість

Часто зараховується до режисерів «Нової хвилі», дружив з Еріка Ромера, але прийшов у кіно пізніше Годара, Трюффо та інших, ніколи не виступав на сторінках журналу «Кайе дю сінема» . Зняв кілька художніх фільмів («Погана компанія», 1964; «Дід Мороз з блакитними очима», 1966, в головній ролі - культовий актор «нової хвилі» Жан-П'єр Лео, «скромниця з Пессак», 1968, і ін), документальних стрічок («Свиня», 1970). Але головними роботами Есташ стали фільми «Мамочка і повія» (1973, з Жаном-П'єром Лео і Бернадетт Лафон, Велика спеціальна премія Каннського фестивалю) і «Брудна історія» (1977, один і той же сюжет знятий як документальний і як ігровий фільм, у другій версії головну роль виконав Майкл Лонсдейл).

Есташ виступав також як актор («Уікенд» Годара, 1967; «Американський друг» Віма Вендерса, 1977, та ін.)

Опинившись паралізованим після автокатастрофи, покінчив із собою.

Жану Есташ присвячений фільм Джима Джармуша «Зламані квіти». Про нього зняв документальний фільм французький кінорежисер Венсан Дьетр (2008, див:).

Фільмографія

  • Мамочка і повія (1973)
  • Le jardin des d?lices de J?r?me Bosch (1980)
  • Contes modernes: A propos du travail (ТБ) (1982)
  • Погані знайомства (1963)
  • скромниця з Пессак (1979)
  • Дід Мороз з блакитними очима (1966)
  • Брудна історія (1977)
  • Мої маленькі закохані (1974)
  • Les photos d 'Alix (1980)

Комментарии

Сайт: Википедия