Наши проекты:

Про знаменитості

Денні Елфман: біографія


Денні Елфман біографія, фото, розповіді - американський музикант і композитор
-

американський музикант і композитор

Біографія

Народився 29 травня 1953 в Лос-Анджелес, США (штат Каліфорнія) в єврейсько-американської сім'ї.

Денні Елфмен відомий, зокрема, як автор музики до мультсеріалу «Сімпсони», телевізійного серіалу «Байки зі склепу», до фільмів «Армія пітьми», «Особливо небезпечний» і до фільмів та мультфільмів Тіма Бертона, серед яких: «Бетмен», «Повернення Бетмена», «Едвард - руки-ножиці »,« Кошмар перед Різдвом »(у цьому мультфільмі він озвучив головного героя - Джека Повелителя Гарбузів),« Труп нареченої ».

Фільмографія

  • 2002 - Чикаго / Chicago
  • 1990 - Дік Трейсі
  • 2003 - Халк / Hulk
  • 2006 - Павутина Шарлотти / Charlotte's Web
  • 2008 - Особливо небезпечний / Wanted
  • 2001 - Діти шпигунів / Spy Kids
  • 1996 - Страшили
  • 2007 - Королівство / Kingdom
  • 1990 - Едвард руки-ножиці / Edward Scissorhands
  • 2009 - Термінатор: Та прийде рятівник / Terminator Salvation
  • 1989 - Сімпсони / Simpsons, серіал, 1989 - ...
  • 1997 - Розумниця Уілл Хантінг / Good Will Hunting
  • 2007 - У гості до Робінсонів / Meet the Robinsons
  • 2008 - Хеллбой 2: Золота армія / Hellboy 2: Golden Army
  • 1988 - Бітлджюс
  • 1999 - Сонна Лощина / Sleepy Hollow
  • 2006 - Суперначо / Nacho Libre
  • 1989 - Бетмен / Batman
  • 1980 - Forbidden Zone
  • 2010 - Три дні на втечу
  • 1994 - Чорний красень
  • 1996 - Марс атакує / Mars Attacks!
  • 1999 - Марсіанин
  • 1992 - Повернення Бетмена / Batman Returns
  • 1993 - Соммерсбі / Sommersby
  • 1999 - Де завгодно, тільки не тут
  • 2004 - Відчайдушні домогосподарки
  • 1998 - Встигнути до півночі
  • 2010 - Людина-Вовк
  • 2005 - Труп нареченої / Corpse Bride
  • 2003 - Велика риба / Big Fish
  • 1997 - Крик 2
  • 2007 - Людина-Павук 3
  • 1992 - Баффі - винищувачка вампірів
  • 2009 - 9
  • 2000 - Сім'янин
  • 1985 - Велика пригода Пі-Ві
  • 2002 - Люди в чорному 2 / Men in Black II
  • 2010 - Аліса в Країні чудес
  • 1993 - Кошмар перед Різдвом / Nightmare Before Christmas
  • 1998 - Простий план
  • 2001 - Планета мавп / Planet of the Apes
  • 2002 - Людина-Павук / Spider-Man
  • 2001 - Новокаїн
  • 1995 - Долорес Клейборн
  • 1997 - Флаббер -стрибунець
  • 1990 - Людина темряви
  • 1997 - Люди в чорному / Men in Black
  • 1989 - Мисливці за привидами 2
  • 2002 - Червоний дракон / Red Dragon
  • 1994 - Людина темряви 2: повернення Дюрана
  • 1993 - Армія темряви
  • 1995 - Померти в ім'я
  • 2004 - Людина-павук 2 / Spider-Man 2
  • 2008 - Харві Мілк (фільм) / Milk
  • 1996 - Місія нездійсненна / Mission: Impossible
  • 2005 - Чарлі і шоколадна фабрика / Charlie and the Chocolate Factory
  • 2000 - Доказ життя / Proof of Life

Комп'ютерні ігри

  • 2004 - Fable: The Lost Chapters
  • 2008 - Fable II

Нагороди та номінації

  • 2004 - Оскар, Номінації: Кращий оригінальний саундтрек («Велика риба»)
  • 1998 - Оскар, Номінації: Кращий саундтрек до музичного / комедійного фільму («Люди в чорному»)
  • 2004 - Золотий глобус, Номінації: Кращий саундтрек («Велика риба»)
  • 1994 - Золотий глобус, Номінації: Кращий саундтрек («Кошмар перед Різдвом»)
  • 1998 - Оскар, Номінації: Кращий саундтрек до драматичному фільму («Розумниця Уїлл Хантінг »)
  • 2003 - Британська академія кіномистецтв, Номінації: Премія імені Ентоні Ескуіта за досягнення у створенні музики до фільму (« Чикаго »)

Комментарии

Сайт: Википедия