Наши проекты:

Про знаменитості

Еріх фон Штрогейм: біографія


Еріх фон Штрогейм біографія, фото, розповіді - американський кінорежисер, актор, сценарист
-

американський кінорежисер, актор, сценарист

Біографія

Штрогейм вигадав свою біографію. Він присвоїв собі аристократичне ім'я та звання (граф Еріх Освальд Ганс Карл Марія фон Штрогейм і Норденвалль), а також багате військове минуле. Насправді він народився в єврейській родині капелюшника Бенно Штрогейма і Йоханни Бонді.

У 1909 році він вперше перетнув океан і опинився на берегах Америки, де вступає в кавалерію. У 1912 демобилизуется. Заробляє на життя продажем журналів, співає в кабаре. Служить в мексиканської армії і інструктором кінної їзди в Каліфорнії. Знімається у Д. У. Гріффіта у фільмі «Нетерпимість», у фільмі Алана Холубара «Серце людства».

У 1919 році фірма «Юніверсал» випускає в прокат його перший фільм «Сліпі чоловіки». Фільм різко відрізнявся від аналогічних творів, поставлених в стилі С. де Мілля.

У 1923 з «Юніверсал» він переходить в «Метро-Голдвін-Мейер» і ставить фільм «Жадібність». Це фільм став вершиною його режисерської діяльності.

Пішли роки матеріальних труднощів і екранізація оперети («Весела вдова»). Потім з'явився «Весільний марш» - твір, що носило автобіографічний характер. Наприкінці життя Штрогейм покидає Америку. Протягом довгих років він знімався як актор у багатьох європейських кінорежисерів, але більше не ставив фільмів. Цікава його роль Макса фон Майерлінг в 1950 році у фільмі «Бульвар Сансет» про трагедію забутих «зірок» кіноекрана. Помер від раку.

Творчість

У своїх фільмах Штрогейм вимагав детального відтворення найдрібніших подробиць у декорації, навіть якщо вона показувалася всього одним планом і тут же знищувалася пожежею. Власники фірм дорікали йому в перевитратах плівки. Він також намагався добитися складності та реалістичність своїх персонажів на відміну від Гріффіта. Великий вплив на Штрогейма мала творчість Артура Шніцлера. Він прагне до створення реалістичного кіно. Одна з головних тем Штрогейма - сексуальність як частина особистості людини.

Фільмографія

Режисер

  • 1923 - Карусель /Merry-Go-Round
  • 1928 - Весільний марш /Thw Wedding March
  • 1922 - Дурні дружини /Foolish Wives
  • 1924 - Жадібність /Greed
  • 1925 - Весела вдова /The Merry Widow
  • 1933 - Привіт, сестра! /Hello, Sister
  • 1929 - Королева Келлі /Queen Kelly
  • 1920 - Диявольська відмичка /The Devil 's Pass Key
  • 1919 - Сліпі чоловіки /Bling Husbands

Актор

  • 1943 - Північна зірка -фон Харден
  • 1923 - Душі на продаж /Souls for Sale-камео
  • 1916 - Нетерпимість /Intolerance-фарисей
  • 1922 - Дурні дружини /Foolish Wives-князь
  • 1938 - Зниклі з Сент-Ажіля /Les Disparus de Saint-Agil-Вальтер
  • 1950 - Бульвар Сансет /Sunset Blvd-Макс фон Майерлінг
  • 1955 - Наполеон /Napol?on-Людвіг ван Бетховен
  • 1937 - Пірати на рейках /Les Pirates du rail
  • 1937 - Велика ілюзія /La grande illusion-фон Рауффенштайн

Джерела


Комментарии

Сайт: Википедия