Наши проекты:

Про знаменитості

Джозеф фон Штернберг: биография


У 1935 він переходить на студію «Коламбія», оскільки «Парамаунт» вирішує на користь Ернста Любича. Уже після другого фільму розриває контракт.

У 1938 австрійський уряд пропонує йому посаду уповноваженого з питань кіно. Він сподівається використовувати своє становище з метою антинацистської пропаганди в країні. Але в силу «аншлюсу» Австрії ці плани не вдається реалізувати. Штернберг відчуває нервовий зрив і творчу кризу.

У 1939 в момент початку Другої світової війни знімає фільм «Сержант Медден» (Sergeant Madden) для «Метро-Голдвін-Майєр». У 1941 в момент вступу США у війну знімає «Шанхайський жест» для «Юнайтед Артистс». Зйомки ускладнюються його поганим фізичним станом. У 1943 на замовлення департаменту військової інформації знімає документальний фільм «Місто» (The Town) про містечко Медісон в штаті Індіана.

У 1945 одружується на Жан Аветт Мак-Брайд; через два роки розриває шлюб. У 1947 починає викладати на відділенні кіно Каліфорнійського університету. У 1948 переїжджає з Голлівуду в Нью-Йорк, дистанціюється від своїх фільмів, оголосивши їх незрілими. У жовтні одружується на Мері Отіс Уілнер, в сім'ї народжується син.

22 листопада 1949 Штернберг розпродає з молотка свою багату колекцію творів мистецтва, щоб фінансувати новий фільм. У 1952 в Японії знімає своє художнє заповіт - фільм «Сага про Анатаане» (The Saga of Anathan), виробництво якого знаходиться під його повним контролем. У прокаті цей чорно-білий поетичний фільм успіхом не користується.

У 1960 супроводжує Марлен Дітріх в її турне по ФРН, стає членом Академії мистецтв у Західному Берліні.

22 грудня 1969 Штернберг вмирає в Голлівуді.

Фільмографія

  • 1946 - Дуель під сонцем /Duel in the Sun(в титрах не вказаний)
  • 1938 - Великий вальс /The Great Waltz(в титрах не вказаний)
  • 1941 - Шанхайський жест /The Shanghai Gesture
  • 1934 - Розпусна імператриця /The Scarlet Empress
  • 1928 - Останній наказ /The Last Command
  • 1935 - Диявол - це жінка /The Devil Is a Woman
  • 1939 - Сержант Медден /Sergeant Madden
  • 1957 - Пілот винищувача /Jet Pilot(закінчений в 1950, випущений в прокат в 1957)
  • 1926 - Жінка моря /A Woman of the Sea
  • 1931 - збезчещена /Dishonored
  • 1944 - Місто /The Town(документальний)
  • 1935 - Злочин і кара /Crime and Punishment
  • 1937 - Я, Клавдій /I, Claudius(не завершений)
  • 1952 - Макао /Macao
  • 1928 - Мережі зла /The Dragnet
  • 1932 - Білява Венера /Blonde Venus
  • 1930 - Блакитний ангел /Der blaue Engel
  • 1927 - Підпілля /Underworld
  • 1939 - Я беру цю жінку /I Take This Woman(деякі сцени)
  • 1928 - Доки Нью-Йорка /The Docks of New York
  • 1930 - Марокко /Morocco
  • 1953 - Сага про Анатаане /The Saga of Anathan
  • 1931 - Американська трагедія /An American Tragedy
  • 1929 - Справа Олени Сміт / The Case of Lena Smith
  • 1932 - Шанхайський експрес /Shanghai Express
  • 1936 - Король видаляється / The King Steps Out
  • 1929 - Грім і блискавка /Thunderbolt
  • 1925 - Мисливці за порятунком /The Salvation Hunters
Сайт: Википедия