Наши проекты:

Про знаменитості

Сибілла Шміц: біографія


Сибілла Шміц біографія, фото, розповіді - німецька актриса театру і кіно
-

німецька актриса театру і кіно

Біографія

Сибілла Шміц народилась 2 грудня 1909 в Дюрен в сім'ї кондитера. Виховується в монастирській школі. Відвідує акторську школу в Кельні. У 1927 дебютує на сцені Німецького театру в Берліні. У 1930 актриса Гессенського земельного театру в Дармштадті. У 1931 повертається в Берлін.

У 1928 дебютує в кіно у фільмі соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) «Вільний шлях» про важке життя жінки, яка помирає на робочому місці під час пологів. Популярність приносить їй участь у фільмі Карла Теодора Дрейера «Вампір» (Vampir, 1932). У фільмах «Ф.П.1 не відповідає» (FPI antwortet nicht, 1932), «Прощальний вальс» (Abschiedswalzer, 1934), «Ідеальний чоловік» (Ein idealer Gatte, 1935, за п'єсою Оскара Уайльда) остаточно формується її образ елегантної загадкової жінки німецького кіно.

У Радянському Союзі в якості трофеїв демонструвалися такі фільми з її участю: у 1949 «Титанік» (Titanic, 1943) під назвою «Загибель Титаніка» і в 1955 «Жінка без минулого» ( Die Frau ohne Vergangenheit, 1939).

У 1940 році виходить заміж за сценариста Гаральда Г. Петерссон і живе з ним в австрійському селі. Їх шлюб тривав протягом п'яти років.

Після Другої світової війни Сибілла Шміц рідко знімається в кіно, яке орієнтоване на легкість і оптимізм і не відчуває потреби в її аурі загадкової чужорідність. Вона стає наркоманкою і 13 квітня 1955 в Мюнхені кінчає життя самогубством.

У 1956 відбувся судовий процес проти її лікаря. У 1982, грунтуючись на деяких обставин останніх років життя актриси, Райнер Вернер Фассбіндер зняв фільм «Туга Вероніки Фосс».

Фільмографія

  • 1935 Страдіварі /Stradivari
  • 1928 Поліцейський звіт про напад /Polizeibericht ?berfall
  • 1932 Ф.П.1 не відповідає /FP1 antwortet nicht
  • 1942 Унесення долею /Vom Schicksal verweht
  • 1928 Вільний шлях /Freie Fahrt
  • 1935 Якби не було музики /Wenn die Musik nicht w?r / Das Lied der Liebe
  • 1934 Обервахтмайстер Швенке /Oberwachtmeister Schwenke
  • 1937 Головна свідок /Die Kronzeugin
  • 1936 Канделябри кайзера /Die Leuchter des Kaisers
  • 1947 Між вчора та завтра /Zwischen gestern und morgen
  • 1950 Скарби /Kronjuwelen
  • 1937 Сигнал в ночі /Signal in der Nacht
  • 1941 Кларисса /Clarissa
  • 1939 Готель Захер /Hotel Sacher
  • 1937 Манівці красунчика Карла /Die Umwege des sch?nen Karl
  • 1949 Остання ніч /Die letzte Nacht
  • 1943 Авантюристка /Die Hochstaplerin
  • 1950 Брехня /Die L?ge
  • 1938 Танок на вулкані /Tanz auf dem Vulkan
  • 1933 Суперники повітря /Rivalen der Luft
  • 1935 Ідеальний чоловік /Ein idealer Gatte
  • 1950 Сенсація в Савое /Sensation im Savoy
  • 1940 пандурі Тренк /Trenck, der Pandur
  • 1935 Паромщіца Марія /F?hrmann Maria
  • 1929 Щоденник занепалої /Tagebuch einer Verlorenen
  • 1934 Прощальний вальс /Abschiedswalzer
  • 1952 Ілюзія в мінорі /Illusion in Moll
  • 1953 Будинок на узбережжі /Das Haus an der K?ste
  • 1944 Життя кличе /Das Leben ruft
  • 1943 Титанік /Titanic
  • 1939 Жінка без минулого /Die Frau ohne Vergangenheit
  • 1935 Панкс з Америки /Punks kommt aus Amerika
  • 1934 Володар світу /Der Herr der Welt
  • 1935 Я був Джеком Мортімером /Ich war Jack Mortimer
  • 1936 Незнайомка /Die Unbekannte
  • 1932 Вампір /Vampyr - Der Traum des Allan Grey

Комментарии

Сайт: Википедия