Наши проекты:

Про знаменитості

Чулков Сергій Федорович: біографія


Чулков Сергій Федорович біографія, фото, розповіді - радянський оператор і режисер науково-популярного кіно
-

радянський оператор і режисер науково-популярного кіно

С. Ф. Чулков народився 3 (16) березня 1907 року. У 1930 році почав працювати оператором на кіностудії «Культурфільм». З 1935 року працював режисером, знімав науково-популярні фільми на кіностудії «Мостехфільм» (пізніше «Центрнаучфільм»). Чулков - один з творців кіножурналів «Наука і техніка» і «Новини сільського господарства».

Фільмографія

  • 1951 - За нові землі
  • 1951 - Нове в лікуванні анемії коней
  • 1947 - Москва соціалістична
  • 1940 - Звук в техніці
  • 1937 - Агротехніка цукрових буряків
  • 1940 - багатоверстатне обслуговування
  • 1949 - Наступ на посуху (з І. Я. Свистунова)

Нагороди та премії

  • Сталінська премія третього ступеня ( 1952) - за створення кіножурналу «Новини сільського господарства» (№ 1 - 12, 1951)
  • Сталінська премія другого ступеня (1951) - за створення кіножурналу «Наука і техніка» (№ 1 - 12, 1950)


Комментарии

Сайт: Википедия