Наши проекты:

Про знаменитості

Марк Йосипович Ципорін: біографія


Марк Йосипович Ципорін біографія, фото, розповіді - російський кінооператор і режисер, засновник Куйбишевської студії кінохроніки
-

російський кінооператор і режисер, засновник Куйбишевської студії кінохроніки

Біографія

Закінчив Ленінградський фотокінотехнікум (1951). З 1927 по 1968 рік - оператор Середньоволзький відділення Совкіно-Куйбишевської студії кінохроніки, засновник Куйбишевської студії кінохроніки. Працював у науково-популярному кіно та кінохроніці. Жив і працював у Самарі.

Фільмографія

Оператор

  • 1938 - Про весняній сівбі
  • 1953 - Пензенська сельхозвиставка
  • 1940 - Радянська Мордовія
  • 1953 - На будівництві ГЕС
  • 1951 - Великий волзький пропливши
  • 1935 - Член уряду
  • 1963 - Як живеш, людина?
  • 1951 - Обласна Пензенська сельхозвиставка
  • 1933 - Крокодил на транспорті
  • 1955 - Ювілей Радянської Мордовії
  • 1938 - Гідровузол на Волзі
  • 1930 - Першотравень
  • 1952 - На Пензенської сельхозвиставке
  • 1940 - Під білими куполами
  • 1940 - На Волзі
  • 1940 - Свято коня
  • 1940 - Ланка переможців
  • 1945 - День Перемоги
  • 1951 - Країна великої будівництва
  • 1936 - Жигулевская кругосветка
  • 1954 - Колгоспний трудодень
  • 1943 - Ми - сталінградці
  • 1952 - Стахановський завод
  • 1937 - Головний ювілей
  • 1932 - 15-й жовтня
  • 1940 - Фізкультпарад
  • 1941 - Першотравень
  • 1939 - Найбільший в світі
  • 1955 - Пензенська сельхозвиставка
  • 1930 - Нарис про мясосовхозе
  • 1951 - Будівництво Куйбишевської ГЕС
  • 1928 - Середня Волга (кіножурнал)
  • 1934 - Лист Безенчукськая колгоспників т. Сталіну

Режисер

  • 1936 - Жигулевская кругосветка
  • 1930 - Нарис про мясосовхозе
  • 1930 - Першотравень
  • 1955 - Пензенська сельхозвиставка
  • 1928 - Середня Волга (кіножурнал)

Комментарии

Сайт: Википедия