Наши проекты:

Про знаменитості

Саймон Хаус: біографія


Саймон Хаус біографія, фото, розповіді - британський рок-музикант з класичною освітою
-

британський рок-музикант з класичною освітою

Біографія

Саймон Хаус народився в Ноттінгемі 29 серпня 1948 в музичній сім'ї: батько грав на саксофоні, кларнеті, банджо і віолончелі. Хлопчик з раннього віку зацікавився музикою, його першим захопленням були біг-бенди: Бенні Гудман, Арті Шоу, Джонні Хьюз. Починаючи з 11 років, коли він з початкової школи перейшов в середню, Саймон Хаус став грати на скрипці. З цього часу він займався виключно класичною музикою - аж до виникнення The Beatles, групи, відразу змінила його музичні смаки.

Зі скрипкою Саймон Хаус не розлучався протягом семи років. Він грав в декількох оркестрах, у тому числі і в батьківському, який називавсяThe Mansfield and District Light Orchestra. Потім він вступив до університету, але (під впливом нових, «психоделічних» настроїв) кинув навчання і став перебиватися дрібних заробітків. У 1968 році Саймон Хаус разом з Тоні Хіллом (Tony Hill), Пітом Павлі (Pete Pavli) і Роджером Хедденом (Roger Hadden) утворив High Tide, спочатку грав на бас-гітарі, потім повернувся до скрипки. Уейн Борделло, менеджер групи, незабаром підписав для неї контракт з агентствомClearwater Productions, яким керував промоутер Дуг Сміт Для творчості групи були характерні ускладнені пісенні структури, але разом з тим - і активне використання імпровізацій. «Ми випустили пару альбомів, а потім ... загалом, згоріли», - згадував Хаус.

Незабаром після розпаду колективу Хаус дізнався, що Third Ear Band шукають скрипаля: музиканта прийняли в групу виключно завдяки репутації, без прослуховування . У цьому складі він взяв участь у роботі над саундтреком до фільму Романа ПоланскіMacbeth. Група, як згадував Хаус, була особливо популярна в Італії. У 1972 році він перейшов в Magic Muscle, потім в 1973 році деякий час виступав у складі Barclay James Harvest. У 1974 він відвідав концерт Hawkwind (групи, яку знав ще як Band X, будучи учасником High Tide) вEdmonton Sundownі незабаром після цього, перед самим початком американського турне, увійшов до складу ансамблю. Не отримавши дозволу на роботу, він все ж примудрився виступити в неяк концертах, а після повернення прісутпіл з новими коллгамі до роботи над альбомомWarrior on the Edge of Time.

Хаус взяв також участь у рабоет над альбомами Майкла Муркока «New World's Fair» (де він знову зустрівся з Пітом Павлі, в минулому - колег по High Tide ) і і Боба Калверта «Lucky Leif and the Longships». «Він був дуже креативним і дуже дивною людиною. Нерідко перевалювався через край, але кожного разу повертався », - згадував він про останнє. При цьому Хаус говорив, що в прекрасних стосунках був завжди і з Броком. Переживши «чистку» 1976 року, коли були звільнені Тернер, Пауелл і Рудолф, Хаус взяв також участь у записі альбомуQuark, Strangeness and Charm.

Дискографія

Альбоми

  • The Flood(1990)
  • High Tide(1970)
  • Sinister Morning(1970)
  • Sea Shanties(1969)
  • Macbeth(1972)
  • Yule Ritual(2002)
  • Lord of Light( 1987)
  • Space Bandits(1989)
  • Anthology, 1967-1982(1998)
  • Canterbury Fayre 2001(2002)
  • PXR5(1979)
  • Hall of the Mountain Grill(1974)
  • Astounding Sounds, Amazing Music(1976)
  • Live in Nottingham 1990(2004)
  • Quark, Strangeness and Charm(1977)
  • Stasis: The UA Years, 1971-1975(2003)
  • Palace Springs(1990)
  • The Weird Tapes No. 5: Live '76 & '77(2001)
  • Warrior on the Edge of Time(1975)

Michael Moorcock & The Deep Fix

  • New Worlds Fair(1975)

Robert Calvert

  • Hype: Songs of Tom Mahler(1981)
  • Lucky Leif and the Longships(1975)

David Bowie

  • Stage(1978)
  • Lodger(1979)
  • Sound + Vision(2001)

Japan

  • Gentlemen Take Polaroids / Tin Drum / Oil on Canvas(1994)
  • Tin Drum(1981)
  • Exorcising Ghosts(2004)

David Sylvian

  • Everything and Nothing(2000)

Thomas Dolby

  • The Best of Thomas Dolby: Retrospectacle(1994)
  • The Golden Age of Wireless[Re-Released Version] (1982)
  • She Blinded Me With Science(1982)

Michael Oldfield

  • The Complete Mike Oldfield(1985)

Magic Muscle

  • One Hundred Miles Below(1989)

Nik Turner

  • Prophets of Time(1994)
  • Transglobal Friends and Relations(2000)

Simon House

  • Yassasim(1995)
  • Spiral Galaxy Revisited(2005)

Комментарии

Сайт: Википедия