Наши проекты:

Про знаменитості

Джа Уоббл: біографія


Джа Уоббл біографія, фото, розповіді -
-

Навчався в одному коледжі з майбутніми учасниками панк-групи «The Sex Pistols» Джон Лайдон (Джонні Роттеном) і Джоном Саймоном Річі (Сідом Вішеза). З юних років віддавав перевагу музиці даб та реггі. Після розпаду «The Sex Pistols» в 1978 році, приєднався до нової групи Лайдона «Public Image Limited» у якості бас-гітариста, ще недостатньо добре володіючи інструментом. У 1980 році він залишив групу, обравши сольну кар'єру.

Протягом декількох років Уоббл працював і самостійно (залучаючи до записів різноманітних музикантів - від Хольгера Шукая і Яки Лібецайта з Can до Еджа з U2), і в якості сесійного музиканта, з ранніх альбомів демонструючи широке розмаїття своїх інтересів (поп-рок, краут-рок, реггі, ембієнт). У 1987 році Уоббл несподівано зникає з музичної сцени, влаштувавшись працювати прибиральником у лондонському метро. У 1989 він повертається до музики з власною групою «Invaders of the Heart», записавши альбом «Without Judgment». Наступну його альбом «Rising Above Bedlam» (1991) за участю Шинейд О'Коннор і Наташі Атлас, зміг знову привернути увагу музичних критиків і завоювати визнання широкої аудиторії.

Дискографія

  • 2001 - Radioaxiom (спільно з Bill Laswell)
  • 1980 - The Legend Lives on ... Jah Wobble in Betrayal
  • 1999 - Deep Space
  • 1998 - The Light Programme
  • 2004 - Elevator Music V.1A
  • 2001 - Passage to Hades (спільно з Evan Parker)
  • 1983 - Snake Charmer
  • 1980 - VIEP
  • 2008 - Chinese Dub
  • 2002 - Solaris: Live in Concert
  • 2000 - 30 Hertz - A Collection of Diverse Works From A Creative Genius
  • 1995 - Spinner (спільно з Brian Eno)
  • 1995 - Heaven and Earth
  • 2000 - Beach Fervour Spare
  • 2006 - Alpha-One-Three
  • 2007 - Heart and Soul
  • 2000 - Full Moon Over the Shopping Mall
  • 1997 - Requiem
  • 2004 - Car Ad Music
  • 1979 - Metal Box / Second Edition (спільно з PiL)
  • 2006 - Jah Wobble & The English Roots Band
  • 1998 - Umbra Sumus
  • 2005 - Mu
  • 1982 - Bedroom Album
  • 2003 - Fly
  • 2004 - I Could Have Been a Contender (Anthology)
  • 1978 - First Issue / Public Image (спільно з PiL)
  • 1993 - Take Me to God
  • 2002 - Deep Space : Largely Live in Hartlepool & Manchester
  • 2001 - Molam Dub (спільно з The Invaders of the Heart and Molam Lao)
  • 2004 - Five Beat
  • 1998 - The Five Tone Dragon - Jah Wobble presents Zi Lan Liao
  • 1997 - The Celtic Poets
  • 1996 - The Inspiration of William Blake
  • 2002 - Shout at the Devil (спільно з Temple of Sound)
  • 1985 - Neon Moon
  • 1984 - Full Circle (спільно з Holger Czukay і Jaki Liebezeit)
  • 1991 - Rising Above Bedlam
  • 1980 - Paris au Printemps / Paris In The Spring
  • 1987 - Psalms
  • 1989 - Without Judgement
  • 1986 - Tradewinds
  • 2010 - Japanese Dub (with the Nippon Dub Ensemble)


Комментарии

Сайт: Википедия