Наши проекты:

Про знаменитості

Чіп Тейлор: біографія


Чіп Тейлор біографія, фото, розповіді - американський композитор, виконавець кантрі-музики і актор, молодший брат Джона Войта
-

американський композитор, виконавець кантрі-музики і актор, молодший брат Джона Войта

З дитинства захоплювався музикою. У коледжі організував групу Town and Country Brothers. У 1965 написав композицію Wild Thing (Дика штучка), яка в наступному році протягом двох тижнів займала першу сходинку у хіт-парадах і принесла авторові, а також виконавцям (групі The Troggs) всесвітню популярність. Пізніше кавер-версія цієї композиції виконувалася різними виконавцями та музичними колективами. У 1974 дебютував в кіно. Знімався в декількох фільмах, але потім знову присвятив себе музиці. Зараз виступає разом зі скрипалькою і співачкою Керрі Родрігес (Carrie Rodriguez).

Фільмографія

  • 1980 - Мелвін та Говард
  • 1974 - Вбивство в Катамаунте
  • 1975 - Квартальний звіт
  • 1991 - Лос-Анджелесу історія
  • 1970 - Темніше бурштину
  • 2005 - Я і ти, і всі наші знайомі
  • 1968 - Випробування
  • 2004 - Вбити президента
  • 1993 - Зроблено в Америці
  • 2003 - Афера Стівена Гласса
  • 1998 - Дочка солдата ніколи не плаче
  • 2004 - Маленька чорна книжка
  • 1999 - Перерване життя
  • 2000 - Ангели Чарлі
  • 1986 - Ніколи не рано вмирати

Дискографія

  • 1971 - Gasoline
  • 2003 - The Trouble with Humans
  • 2001 - Black and Blue America
  • 1976 - Somebode Shoot out of the Jukebox
  • 1975 - Some of Us
  • 2002 - Let's Leave This Town
  • 1979 - Saint Sebastian
  • 1973 - Chip Taylor's Last Chance
  • 1996 - Hit Man
  • 1997 - The Living Room Tapes
  • 1975 - This Side of the Big River


Цікаві факти

Тейлор - дядько Анджеліни Джолі

Комментарии

Сайт: Википедия