Наши проекты:

Про знаменитості

Генрі Сен-Клер Фредерікс: біографія


Генрі Сен-Клер Фредерікс біографія, фото, розповіді - більш відомий як Тадж Махал
-

більш відомий як Тадж Махал

Незважаючи на те, що у своєму дослідженні блюзу як частини загальносвітової музичної культури Тадж Махал ніколи не відривався від кантрі-блюзових коренів, багато фахівців критично отизивалісь про його експерименти, називаючи їх надмірно «самовпевненими», «чисто академічними». Визнання блюзмен-експериментатор отримав лише в 1990-х роках, коли в нього з'явилися послідовники (Keb 'Mo ', Гай Девіс, іноді до їх числа відносять Корі Харріса і Елвіна Янгблада Харта).

Тадж Махал 9 разів номінувався на «Греммі» і двічі (у 1997 і 2000 роках) ставав володарем цієї нагороди. Обидва рази він отримував її за перемогу в категорії «Кращий альбом сучасного блюзу»: спочатку зSenor Blues, потім - cShoutin 'in Key.

Дискографія

Студійні альбоми

  • 1999 -Kulanjan] '(з Toumani Diabate)
  • 1988 -Shake Sugaree
  • 1969 -Giant Step / De Ole Folks at Home
  • 1977 -Evolution (The Most Recent)
  • 1997 -Senor Blues
  • 2005 -Mkutano Meets the Culture Musical Club of Zanzibar
  • 1996 -Phantom Blues
  • 1968 -The Natch 'l Blues
  • 1976 -Music Fuh Ya '(Musica Para Tu)
  • 1991 -Mule Bone
  • 1987 -Taj
  • 2003 -Hanapepe Dream
  • 1998 -Sacred Island
  • 1976 -Satisfied 'N Tickled Too
  • 1995 -Mumtaz Mahal
  • 1991 -Like Never Before
  • 1977 -Brothers (Soundtrack)
  • 1968 -Taj Mahal
  • 1971 -Happy Just to Be Like I Am
  • 2008 -Maestro
  • 1993 -Dancing the Blues
  • 1974 -Mo 'Roots
  • 1975 -Music Keeps Me Together
  • 1973 -Oooh So Good ' n Blues
  • 2000 -Shoutin 'in Key
  • 1972 -Recycling The Blues & Other Related Stuff
  • 1971 -The Real Thing
  • 1990 -Live at Ronnie Scott's
  • 1996 -An Evening of Acoustic Music
  • 2004 -Live Catch
  • 1979 -Live & Direct
  • 1992 -Taj's Blues
  • 2003 -Blues with a Feeling: The Very Best of Taj Mahal
  • 1999 -Blue Light Boogie
  • 1981 -The Best of Taj Mahal- Columbia Records
  • 2003 -Martin Scorsese Presents the Blues - Taj Mahal
  • 1980 -Going Home
  • 2001 -Sing a Happy Song: The Warner Bros. Recordings
  • 1998 -In Progress & In Motion: 1965-1998
  • 1993 -World Music
  • 2000 -The Best of Taj Mahal
  • 2000 -The Best of the Private Years
  • 2005 -The Essential Taj Mahal

Фільмографія

  • 1998 -Scrapple
  • 1998 -Six Days Seven Nights
  • 1991 -Bill and Ted's Bogus Journey
  • 2002 -Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood
  • 1998 -Blues Brothers 2000
  • 2000 -Songcatcher
  • 1972 -Sounder

Комментарии

Сайт: Википедия