Наши проекты:

Про знаменитості

Мікеле Соаве: біографія


Мікеле Соаве біографія, фото, розповіді - італійський кінорежисер, актор і сценарист
-

італійський кінорежисер, актор і сценарист

Біографія

Мікеле Соаве народився 3 липня 1957 в італійському місті Мілан. Його діяльність у кіно почалося з акторської гри. Першим його фільмом, в якому він знявся, був фільм Велика битва вийшов в 1977 році. Примітний третій фільм, в якому він знявся: Чужий 2: на землі. Мікеле знявся в ньому під псевдонімом Майкл Шоу. Його шостий роллю став фільм Лючіо Фульчі Місто живих мерців. Даний фільм дозволив Мікеле Соаве вперше стикнутися з кінематографічним жанром фільм жахів. Також Мікеле знімався (правда на досить незначних ролях) у фільмах відомого режисера Джо Д 'Амато, в тому числі в Калігула: неповеданная історія.

У 1982 році Мікеле Соаве вперше знайомиться з роботою режисера. Він брав участь, в якості другого помічника Даріо Ардженто, у зйомках фільму Тремтіння. У 1983 році Соаве написав сценарій до фільму Атор-невидимий, режисером якого був Джо Д 'Амато. У цьому ж році Мікеле Соаве в ролі Томмі знявся у фільмі Ламберто Бава Лезо в ночі. У 1985 році Соаве знявся у фільмах Феномен (у ролі поліцейського) і Демони (на ролях Джері і продавця квитків). Цей же рік ознаменувався першим самостійним режисерським досвідом Соаве - він зняв телевізійний фільм Долина, а також документальним фільмом Світ жахів Даріо Ардженто, режисером і сценаристом якого виступив Соаве.

Першим ж не телевізійним фільмом Мікеле Соаве став фільм Страх сцени , який був знятий компанією Imperial Entertainment. У 1989 році вийшов фільм Собор, спочатку режисерувати який повинен був Ламберто Бава, але згодом відмовився. У 1991 році вийшов фільм Секта, що оповідає про якусь сатанинської секти та діяння її членів. У 1994 році вийшов фільм Смерть-любов, він вважається кращим фільмом режисера. Після зйомок цього фільму Мікеле Соаве йде з кінематографа. Однак у 2000 і 2001 роках він був задіяний на декількох телевізійних італійських фільмах.

Фільмографія

Режисер

  • 1991 - Секта /La Setta
  • 1985 - Долина
  • 1987 - Водолій /Deliria, aka Stage Fright
  • 1982 - Тремтіння / (другий помічник режисера)
  • 1989 - Собор /Chiesa
  • 1994 - Смерть-любов /Dellamorte Dellamore
  • 1985 - Світ жахів Даріо Ардженто (документальний фільм)

Актор

  • 1985 - Феномен (роль поліцейського)
  • 1980 - Місто живих мерців /City Of The Living Dead / Gates Of Hell
  • 1985 - Демони (Джері і продавець квитків)
  • 1981 - Калігула: неповеданная історія /Caligola, la storia mai raccontata
  • 1977 - Велика битва
  • 1983 - Лезо у ночі (Томмі)
  • 1979 - Чужий 2: на землі /Alien 2 sulla terra
  • 1985 - Світ жахів Даріо Ардженто (зіграв самого себе)

Сценарист

Комментарии

Сайт: Википедия